Verdidebatt

En Frelser til hele folket

JUL: Jeg vil utfordre deg i denne julehøytiden, til å reflektere ekstra over julens bakteppe.

Det er adventstid og julen nærmer seg. Det er en tid som for mange er forbundet med glede, forventning og kvalitetstid med de nærmeste, mens for andre er forbundet med bekymring, frykt og ensomhet.

Uavhengig av våre omstendigheter kan historien om julens budskap gi håp og glede for oss alle, enten vi ser på julen med forventning eller bekymring. Den handler om en Frelser. Om denne snekkersønnen fra Nasaret. Jesus Kristus.

Arendalsuka 2021. KrF

Kom i en bekmørk epoke

Han, som nordmenn i generasjoner har bekjent som sin Herre og Frelser. Begrep som «Herre» og «Frelser» vitner om en mektig Gud. Man skulle nesten trodd at da Jesus ble sendt ned til jorden var det på en gullstol, med tjenere, pomp og prakt. Men Jesus var ikke sånn. Han kom ned som en baby, i en stall. Stille og umerkelig for omgivelsene. Guds sønn ble til menneske. Av kjøtt og blod. En ydmyk tjener. Men likefullt, verdens frelser.

Jesus kom inn i denne verden i en bekmørk epoke av vår historie. Under det romerske imperiet

—  Joel Ystebø

Jesus kom inn i denne verden i en bekmørk epoke av vår historie. Under det romerske imperiet. Historikerne skildrer dette som en epoke preget av splittelse, økonomisk kollaps og ondskap.

Det var en tid hvor barn ble satt ut i skogen for å dø, kvinner var fint lite verdt og mange minoriteter ble ikke behandlet som mennesker. Men det skjedde et skifte da Jesus steg inn på scenen. Han viste mennesker hvordan de skulle leve sine liv. Liv i troen på en overnaturlig Gud, og et liv hvor man behandlet mennesker slik man selv ønsket å bli behandlet.

Skapt til å tro

Jeg tror av hele mitt hjerte at Jesus Kristus er verden frelser. Noen vil kanskje tenke at det at Jesus Kristus er verdens frelser, er for godt til å være sant. Jeg tror det er motsatt. Det er for godt til å ikke være sant.

«Joy to the world» er en av verdens mest kjente og kjære julesanger. Der synger vi om Jesus, som en glede til jorden. En strofe fra sangen lyder slik: «Let every heart, prepare Him room».

Jeg tror vi alle mennesker er skapt til å tro. Skapt til å følge Jesus med alt det vi har og er. Skapt til å, uavhengig av livets opp- og nedturer, kunne vite at Gud er med. At han sendte sin sønn ned til jorden for å dø for våre synder. Det Jesus viste på det korset var ubetinget kjærlighet.

En juleutfordring

Jeg vil utfordre deg i denne julehøytiden, til å reflektere ekstra over julens bakteppe. Jeg vil utfordre deg til å ta Jesus inn i hjertet. Hva med å prøve ham denne julen? For som vi alltid synger når julen er her: «Let every heart, prepare Him room».

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt