Verdidebatt

Vårt Land må legge retningsvalget bak seg

I avisen skriver man fortsatt om «røde» og «blå» som om det var 2018. Til det vil jeg si: Velkommen til 2020, Vårt Land.

Tor Andre Ljosland

Fylkestingsmedlem KrF Vestland

KrFs statsråder jobber døgnet rundt med å håndtere en pandemi. KrFs lokalpolitikere jobber knallhardt med de lokale konsekvensene for syke, sårbare grupper og næringslivet i sine kommuner. I Vårt Land jobber man fortsatt med røde og blå som om det var 2018.

I en artikkel om KrFs landskontor før påske er gamle merkelapper hentet frem på ny. De fleste KrF-ere har funnet seg til rette uten fargekoding og med en regjering som var KrFs førstevalg før forrige stortingsvalg. I en ny artikkel 27. april er det igjen fargelegging på gang. Det er sannelig på tide at Vårt Land kommer over retningsvalget.

Nye ansatte: Friskt pust eller manglende politisk erfaring?

Jeg reagerer på ordbruken om de nye ansatte i artikkelen før påske. Om en nyansatt kan du si som Vårt Land; «manglende politisk erfaring» - eller du kan si «et friskt nytt pust». Begge deler kan være rett, samtidig si to helt forskjellige ting. KrFs landskontor er fortsatt godt representert med solid politisk erfaring. De nye ansatte har lang organisasjonserfaring og bringer en fornyelse til prosjektet KrF, det må vil vel erkjenne at vi trenger, når vi nå ligger under sperregrensen.

Det blir trukket frem at to av de nye ansatte har familie som jobber i avisen Dagen. Å ha familie er flott, men det forhindrer ikke at man er selvstendige individer og må kunne bedømmes på den man selv er og hva man kan bidra med. Observante lesere er vel kjent med at KrF tidligere har rekruttert fra Vårt Land, og Vårt Land har rekruttert fra KrF uten at det har vært nevneverdig kritikk av dette.

Bergen er bra

Vårt Lands ankepunkter er også at flere kommer fra Bergen. Det er ingen ulempe. For en østlending med ti års botid i Bergen kan jeg bekrefte at det finnes høy kompetanse på Vestlandet også. Knut Arild Hareide var i sin tid veldig opptatt av å se til Bergen. Ved valget i 2015 ble det kommunen med flest KrF-stemmer. Det er et godt KrF-miljø i Bergen, og kristenliv for øvrig. Hadde den «landsdekkende» avisen Vårt Land hatt en journalist i Bergen ville de sikkert ha fått dette med seg. Da ville kanskje også en del av de som omtales som ukjente også vært kjent for avisen.

Velkommen til 2020

Jeg vil ønske alle de nye ansatte i KrF lykke til med viktig arbeid. Dere skal være «fargeblinde» og representere hele landet. Dere representerer ikke noen menighet, men et parti med et sterkt og viktig verdigrunnlag. Sammen med dere finnes det mange ansatte med erfaring dere kan hente inspirasjon fra.

Til Vårt Land vil jeg ønske velkommen til 2020. Jeg håper dere får en journalist i Bergen.

LES MER:

KrFs nye generalsekretær vil møte folk i et splittet parti med «å elske den vanskelige samtalen»

Kraftig ut mot KrFs Moria-planer – truer med å ta bort støtte til Høyre

Min påsketro: Dette gir KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad trøst når han tviler

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt