Verdidebatt

Beskjed fra Det hinsidige

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er naturlig nok mange synspunkter på koronaen i disse dager. Kanskje er det også plass for en melding fra det hinsidige, hva enten man tror på slikt eller ikke.

For snart 40 år siden, i 1981, kom det en bok av den finske legen Rauni-Leena Luukanen, og som bl.a. inneholder beskjed fra hennes avdøde bestemor Aino Sofia Halmetoja i det hinsidige. Noen år senere kom det på Grøndahl forlag en norsk oversettelse, med tittelen Det finnes ingen død.  Innholdet i Luukanens bok er som tittelen sier en dokumentasjon for at den fysiske døden ikke er noen endelig død, basert på hennes egne observasjoner. Dette kan være en trøst for mange i disse tider. Jeg vet ikke om Luukanens bok er å oppdrive i dag, men mot slutten av min bok fra 2017 Fra Platon til Snåsamannen til Åndenes makt er det vist til deler av Luukanens bok, med noen egne kommentarer.

Når det gjelder spørsmål om troverdighet, kan jeg bare si at min omtale og gjengivelse fra Luukanens bok er korrekte. Når det gjelder tro, er dette som alltid en privat sak.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt