Verdidebatt

Ikke religion, herr håndballpresident?

Dette er noe vi tror på, herr president, og det er mer absurd å be troende forlate sin tro enn å be deg forlate arbeidet i håndballsporten!

Harald Almås

Medlem i Brunstad Christian Church

Man må faktisk sjekke om man leser rett når håndballpresident, Kåre Geir Lio, presterer å si at hans utfall mot kristne ikke dreier seg om livssyn! Likeledes hans tomme påstand at det han oppfordrer til ikke er en boikott. For OCC som kjenner dette på kroppen må i så fall forskjellen være mer teoretisk enn praktisk. Dette er tomme ord, herr håndballpresident! For undertegnede, som helst ikke tar tastaturet fatt, føler jeg nå at jeg som medlem må protestere mot all feilinformasjon som har kommet fram og avslører stor mangel på innsikt i hvem vi er og hva vi står for.

Legning er ingen synd

La et par fakta være klart: Personlig legning er ikke synd, og medfører ingen utestengelse. Vi lar mennesker med et annet livssyn enn oss i fred, og er opplært til å være glade i alle mennesker vi møter på vår vei, inkludert de som motarbeider oss. Vi forplikter oss på Bibelens rettledning som vi mener gir det beste grunnlag for et godt liv, noe som andre er uenige i. Det er for oss helt i orden i nestekjærlighetens og toleransens navn!

Grunnvoll i vår livsforståelse

Den helt åpenbare mangel på alminnelig samfunnsforståelse som du legger for dagen, er for undertegnede skremmende. Kjære håndballpresident, det du så overflatisk ber oss om å tenke igjennom er faktisk en grunnvoll i vår livsforståelse. Og dette skal vi altså bare diskutere oss bort fra? Vi tufter vårt liv og vår ferd på to ting: For det første er vi troende, på det som også Den Norske Kirke minner om i hver eneste høymesse: «Jeg tror på Gud, den allmektige som skapte himmel og jord.» Vi følger Luther og andre kirkefedre videre når vi også tror at denne allmektige Gud har åpenbart sin vilje gjennom Bibelen, nøyere forklart i Det nye testamente!

Dette er noe vi tror på, herr president, og det er mer absurd å be troende forlate sin tro enn å be deg forlate arbeidet i håndballsporten! Eller for en høyremann å tenke igjennom om han ikke bare burde fortsette sitt politiske arbeid i Rødt.

Leder forbund i totalitær retning

Det du bedriver er antiliberal tenkning der du polariserer mellom mennesker med ulike livssyn. Du trekker her økonomiske våpen mot mennesker med et annet livssyn enn det du selv står for og kan ikke snakke deg fra det. I tillegg til dette mikser du sammen eierskap og drift av OCC, dette også på en autoritær måte.

Kjernen i det du skriver, herr håndballpresident er tydelig og klar: Du leder ditt forbund i en totalitær og intolerant retning ved at du forlanger at mennesker med et annet livssyn enn ditt eget skal forlate det bibelske grunnlag som er deres forankring for deres livssyn. Her skal majoriteten bestemme hva folk skal mene og tro på, og straffes økonomisk hvis de ikke innretter seg. Stemmer fra minoriteter skal man for ettertiden ha seg frabedt! Dette er lite å være stolt over!

LES MER:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt