Verdidebatt

På tide å stille kabinettspørsmål?

Vi er mange som fortsatt håper at idealene kan være med å styre dagens KrF

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Fredag 16. august retter lederen for Advokatforeningen Jens Johan Hjort en klar utfordring i Aftenposten til norske myndigheter om å hente hjem norske IS barn.

KrF har også ment dette, men uten å legge sin egen posisjon inn i argumentasjonen. Partiet som har menneskeverd og nestekjærlighet som to av tre hovedpoeng i sitt program, i tillegg til forvalteransvar, velger å tie still om konkretisering av sine synspunkter.

Regjeringen på spill

For snart 20 år siden satt jeg som medlem av landsstyret i KrF på Stortinget og hørte statsminister Bondevik stille sitt kabinettspørsmål om gasskraft. Han satte hele regjeringen på spill for å oppfylle programforpliktelsen om forvalteransvaret.

Mange husker hvordan det gikk, og Stoltenberg tok over som statsminister og dannet ny regjering. KrF gikk rett til værs på meningsmålingene da man opplevde en sammenheng mellom idealer og handling.

Det er et betydelig engasjement i det norske folk, Redd Barna og 17 tidligere regjeringsmedlemmer fra seks partier har også krevd handling overfor IS-barna.

Styrende idealer

Vi er mange som fortsatt håper at idealene kan være med å styre dagens KrF og ser at denne saken burde være en glimrende anledning til vise dette gjennom å kreve at barna med sine mødre kommer hjem, alternativt ofre sin plass i regjeringen.

Det er lite sannsynlig at Høyre vil la det skje på en så delikat sak, da alternativet for dem er mye verre

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt