Verdidebatt

Profetier som har gått og snart vil gå i oppfyllelse?

Det mener de som er kjent med hvilken velgerbase som sikret Donald Trump seieren i presidentvalget i USA i 2016 og som presidenten også er avhengig av for å vinne neste valg i 2020.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Trumps annonserte fredsplan har ennå ikke blitt lansert. Ingen tror han vil våge å røre ved Jerusalems jødiske status i fredsplanen sin. De evangelikale jublet da Trump lovte å flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem og anerkjente den som Israels hovedstad. De trenger mer å juble for hvis han skal vinne neste valg.

Spenningen nå er hvilken pris Israel skal betale for disse politiske gevinster/diplomatiske seire. Trump har sagt at israelerne må betale en høy pris. Hvis prisen blir å akseptere to-statsløsningen, kan den bli i høyeste laget for partiene til høyre for Netanyahus Likud-parti.

I Israel skal det være valg til Knesset den 9. april, og spørsmålet kan høyne den politiske temperatur i den israelske valgkamp som allerede er i gang. Både Jerusalem og de to bibelske landområdene, Judea og Samaria, kan bli gjenstand for verdens stormløp mot Israel i FN i de første månedene av 2019.

Det kan bli et avgjørende øyeblikk i historien, og kristne burde ikke forholde seg tause: Nasjonene har en mulighet til å gi de bibelske landområdene den ære og respekt de fortjener ved å erkjenne at Jerusalem, Judea og Samaria er jødenes rettmessige landområder/eiendom, slik vi, den eldste generasjon fra britenes mandatperiode før og etter 2. verdenskrig,lærte i religionstimene på folkeskolen.

Vi husker hva Mordechai Gur, kommandant for 55. fallskjerm-jegerbrigade i Seksdagerskrigen i 1967, sa etter å ha inntatt Vestmuren og Tempelhøyden i Jerusalem, som ulovlig ble holdt av jordanske soldater. Det er tatt bilder og lydopptak av begivenheten: «Tempelhøyden er i våre hender». Opptaket og bildene ble av stor symbolsk verdi for Israels folk etter krigens slutt og til stor glede for alle som tror at Israel er jødenes løftesland.

Nå står bare innlemmelsen av «Vestbredden» i Eretz Israel tilbake. Lederen for «Det nye høyrepartiet», Naftali Bennett, og dets nåværende justisminister Ayelett Shaked ønsker i nær femtid å erklære det samme om Judea og Samaria, at «de er i våre hender». Det vil garantert vekke både raseri og glede rundt forbi i verden.

Det samstemmer med mange jøders og kristnes tro, og vil være et åndelig landemerke av dimensjoner, og en markering av profetier som har gått og går i oppfyllelse.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt