Verdidebatt

Israel

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Israel er en moralsk stat (evt. framgangsrik om du er uenig). De forsvarer sine innbyggere. De har fokus på forskning og medisin og finner hele tiden løsning på medisinske spørsmål. De har løsninger på Alzheimer, ALS og kreft. De har forsket fram jordbruksteknologi f.eks frøløse vannmeloner og cherry tomater. De lager jordbruk i ørkenen, med vanningsteknologi som sparer vann ved å dryppe kun på roten (kan være nyttig for Afrika). De er landet med flest antall solceller per innbygger, flest veganere. De er det eneste landet hvor ørkenen ikke utvider seg.

De har en stor teknisk avdeling. Som er opptil 4 ganger større enn vår per innbygger (forskjell fra år til år). De bruker mer enn dobbelt så mye av BNP på forskning som oss.

De resirkulerer 90% av avfallsvann (neste på listen er 20%. Miljøvernfolk burde jo være de første til å slå ring rundt Israel, for hele verdens skyld, mtp global oppvarming). Mange stater kommer til dem for kompetanse på cyber-sikkerhet(noe vi ikke blir informert om tydeligvis). Det er meningsløst å bruke så mye tid på å kritisere Israel. Det tar tid og ressurser bort fra å hjelpe vårt eget land eller andre.

Israel hjelper syriske flyktninger som kommer til grensen tror jeg. De er alltid de første til å sende ut spesial team til katastrofer.

Raketter skjer også jevnlig. Drap midt på tempelplassen skjedde i 2017. Selvmordsbombing på 2000- tallet. Vi har ikke dette i Norge. Vil vi ikke beskytte våre egne barn?

Kan vi ikke se Israel som en ressurs og oase mitt i et hav av elendighet som kan gjøre mye bra for hele verden? Heller enn å anklage dem og bruke krefter på noe som har samme i interesser som oss? Kanskje vi kan hjelpe palestinerne først med å annerkjenne Israel mest mulig? I 2011 bombet vi Libya. Hvem anklager oss? (Kanskje litt, men var det på linje med sånn Israel anklages i dag?)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt