Verdidebatt

Helt absurd

Med overskriften sikter jeg til den rollen rådgiver i Krf, formann Vårt Lands representantskap, og i den egenskap også leder for styret i Vårt Lands Bladmisjon, Silje Kvamme Bjørndal, har tiltatt seg.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Som abonnent av Vårt Land i snart 50 år, og som styremedlem i konsernet og avisen i de årene konsernstrategien ble fastlagt, er jeg forundret over at det tydeligvis er ganske mange av styrets kritikere som ikke synes å være klar over hvilke lovmessige forpliktelser et styre har, bla. i forhold til aksjelovens bestemmelser. Styret og konsernledelsen er lovmessig forpliktet til å handle slik de mener det er best for konsernet totalt sett, men samtidig må selskapenes vedtekter også følges. Normalt betyr det at ledelsen i datterselskaper må rette seg etter det konsernledelsen bestemmer. Er man ikke villig til det er det naturlig at det får konsekvenser. Jeg regner med at den nødvendige orienteringen om bakgrunnen for oppsigelsen av redaktøren vil bli gitt på selskapets ekstraordinære generalforsamling.

Med overskriften min «Helt absurd» sikter jeg imidlertid til noe annet, nemlig den rollen rådgiver i Krf, formann Vårt Lands representantskap, og i den egenskap også leder for styret i Vårt Lands Bladmisjon, Silje Kvamme Bjørndal, har tiltatt seg. Å bruke aksjene som eies av Stiftelsen Vårt Lands Bladmisjon i en maktkamp mot eget konsernstyre og egen konsernledelse gjør at jeg bruker hennes egne ord brukt i torsdagens Vårt Land, nemlig «Helt absurd».  Bruk av aksjene i en slik sammenheng som de nå blir brukt er noe som ligger hinsides alt som ble tenkt på den gangen det ble bestemt at Bladmisjonen skulle kunne motta gaver i form av aksjer for et par ti-år siden.

Dette er maktmisbruk på vegne av en stiftelse som har et helt annet formål enn å kaste et lovlig valgt konsernstyre. Ta gjerne konsernstrategien opp til diskusjon, men gjør det på en ryddig og skikkelig måte, ikke som en hastesak på en ekstraordinær generalforsamling.

Gunnar Strømme

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt