Verdidebatt

En Kr. f. politiker som er dypt savnet.

Vårt Lansls lørdagsintervju 24. mars med Hans Olav Syversen om hans tro var informativ og oppbyggelig lesning. At han ikke kom inn på Stortinget etter siste valg var et stort tap, ikke bare for partiet han har betjent så bra som parlamentarisk leder og som leder i Stortingets finanskomite. Det var et tap for hele landet .å miste hans sindige stemme i debattene som i flere uker har rast om tidligere justisminister Sylvi Listhaug. Jeg tror ikke han ville ha deltatt i hylekoret mot henne. Til det er han for sindig.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Syversen er jurist og har alltid greid å holde hodet kaldt i de debatter jeg har sett ham delta i. Det tror jeg han også hadde klart overfor Jonas Gahr Støre og Audun  Lysbakken.

Jeg har savnet Hans Olav Syversen  dypt og inderlig. og syns det er trist at han nå "bare" jobber som jurist på et kontor i juridisk avdeling i Obos i Oslo. Det håper jeg Kr. f.s partilag i Oslo kan gjøre noe med før neste Stortingsvalg i 2019. Han bør komme inn på sikker plass blant representantene fra Oslo.

Jeg har lyst til å legge lista enda høgere opp  for Syversen. Han kan bekle en statsrådsstilling i mange departementer i regjeringen,  og  siden Erna Solberg på sine knær trygler Kr,.f.  om å bli med i regjeringen nå om dagene, er det en gyllen anledning for Kr.f. å slå "flere fluer i en smekk",  å gjenoppvekke Hans Olav Syversen fra de politisk døde, og til  full deltakelse for Kr.f.  i styring av landet.

Det hadde væt bra om han hadde blitt Sylvi Listhaugs etterfølger i justisdepartementt. Undrenes tid er ikke forbi, så alt kan skje.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt