Verdidebatt

Hva er så fruktene av den moralske revolusjonen?

Så hva er løsningen? Vel, de som driver den seksuelle og moralske revolusjonen framover mener at det bare er mer av det samme som skal til. Men som kristne vet vi hva svaret er.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

At det har skjedd en moralsk revolusjon i vår kultur er det liten tvil om. Siden 60-tallet har det foregått en stadig akselererende frigjøringskamp fra de gamle tradisjoner, institusjoner og livssyn. Vi ser det igjen i språket, skolen, grunnloven, staten og ikke minst i ekteskapet. Alle grunnpilarer i vårt samfunn. De langtrekkende konsekvensene vet vi lite om enda, men vi kan se tegn på de ødeleggende effektene dette har. Under følger noen tall og fakta som viser dette.

* Homofile blir, eller gjør andre, gravide langt oftere enn de som definerer seg som heterofile.

* Homofile har tre ganger høyere risiko for selvmordstanker/-forsøk og faktisk selvmord enn heterofile.

* 1 av 3 transpersoner har forsøkt på selvmord, og over halvparten har redusert evne til å arbeide på grunn fysiske eller psykiske problemer.

* 20 prosent av transeksuelle som foretar kjønnsskifteoperasjoner angrer.

* Barn som vokser opp med like-kjønnede foreldre, har langt større risiko for problemer i livet.

* Hver år opplever over 20 000 (tusen!) barn at foreldrene deres går fra hverandre. 40 % av alle 17 åringer lever kun med en av foreldrene.

* Kraftig økning i antallet anmeldte saker for seksuell trakassering.

* Over 20 prosent av jenter i Norge sier de har blitt utsatt for uønsket seksuell beføling, mens nesten 10 prosent har opplevd at de blitt forsøkt tvunget til å utføre seksuelle handlinger inkludert samleie.

* Over 40 prosent økning fra 2004-2013 blant unge som bruker antidepressiva.

* 100 % av alle gutter ansvarlige for skolemassakre i USA, manglet en farsfigur.

* Ca 2 av 3 fargede i USA vokser opp uten en far. Samtidig står fargede for over 50% av alle drap (utgjør kun 13 % av befolkningen), og er derfor selvsagt også overrepresentert i fengslene.

* 6 av 10 jenter som blir gravide i tenårene tar abort.

* Hver år siden 1978 har norske sykehus utført 14 til 15 000 aborter.

Så på tross av alle løfter om frihet og et bedre og mer inkluderende samfunn for alle, så er altså det moderne, liberale moralprosjektet en fiasko. Seksuell frihet har ikke gjort ting bedre i det generelle bildet, og sekulariseringen har ført til at barn og unge er avhengig av antidepressiva for å komme seg gjennom hverdagen.

Så hva er løsningen? Vel, de som driver den seksuelle og moralske revolusjonen framover mener at det bare er mer av det samme som skal til. Men som kristne vet vi hva svaret er. Et samfunn som omfavner synden - som sier at det som er ondt er godt, og det som er godt for ondt - vil lide og ikke kunne overleve. Bare en tilbakevending til evangeliet og de bibelske sannhetene om hvem vi er og hvordan vi er skapt for å leve, kan snu trenden. Bare evangeliet kan sette oss fri og gi oss fred.

Og bare evangeliet kan fylle livet med en mening som overskygger enhver moralsk eller seksuell frihet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt