Verdidebatt

Hev stemmen: Vårt Land inviterer kvinner til kronikkonkurranse

Vi trenger flere kvinnelige samfunnsdebattanter, og utfordrer derfor til å delta i Vårt Lands kronikkonkurranse.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

95 prosent av stemmene på verdidebatt.no tilhører menn.

Vi trenger flere kvinnelige samfunnsdebattanter, og utfordrer derfor til å delta i Vårt Lands kronikkonkurranse Hev stemmen.

Gjennom den vil vi få enda flere kvinner på banen i debatten.

LES OGSÅ: Jeg kan love at vi i Vårt Land ikke kommer til å gi opp før vi har oppnådd likestilling, også i verdidebatten, skriver debattredaktør Alf Gjøsund om kampanjen.

Et samarbeid

– Offentlig debatt er et samarbeid, sier Vårt Land-kommentator Åste Dokka.

– Du trenger ikke å eie hele sannheten for å være med. Men akkurat det du vet og kan, er en del av det som utgjør helheten. Slipper du ditt eget løs på verden kommer du antakelig til å få brynt deg mot andre som eier andre del-sannheter. Det kan være ubehagelig, men slik får vi en større og mer kompleks virkelighetsoppfatning.

Samfunnsdebattant Nora Mehsen oppfordrer alle kvinner som kan til å bruke stemmen.

– Jeg vet hvilken inspirasjon jeg har fått fra de kvinnene som har gått foran meg i tros- og livssynsdebatten - kvinner som har tatt plass, kvinner som har nektet å sette seg ned, kvinner som har brukt røsten sin for det den er verdt. Disse spørsmålene er altfor viktige til å kunne overlates til menn, slik realiteten i stor grad er i dag, sier Mehsen.

Hvorfor skal jeg begrense stemmen min til å ytre videre det noen andre har bestemt at jeg skal mene, når jeg har evnen til å ytre min egen mening selv? spør teologistudent Christine J. Andreassen.

– Som barn ble jeg lært opp til å ha visse meninger som gikk på linje med pastorens meninger, uten rom til å tenke selv. I dag er jeg opptatt av å bruke min egen stemme, tenke kritisk og stille spørsmål. Jeg har forstått at min stemme - som kvinne og som menneske - er verdifull, og min evne til å bruke stemmen min er skapt av noe langt større enn meg selv, sier hun.

Slik gjør du for å delta:

Skriv et innlegg på verdidebatt.no og velg hovedtema «hev stemmen».

De tre beste kvinnelige kronikørene vinner et kommentator-kurs hos Vårt Land.

Hovedvinneren av konkurransen får i tillegg et stipend på 10 000 kroner.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt