Verdidebatt

Vårt Land, Franklin Graham og Håpets festival

Ikke mye entusiasme å spore i Vårt Lands dekning.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vårt Land dekket Håpets Festival i Oslo Spektrum med to større oppslag i etterkant av festivalen. Det var ikke mye entusiasme å spore i det som ble skrevet. Jeg var selv til stede og det grep meg å se alle de unge som gikk frem både på lørdagens og søndagens "alterkall". Jeg synes det er fantastisk at nærmere 300 mennesker ville overgi seg til Jesus. (Mange flere gikk frem av andre grunner). Jeg vet at det også er stor glede i himmelen. (Luk 15, 7)

Hvorfor klarer ikke Vårt Land å glede seg over dette? Alf Gjøsund satt på rad 17 og så det samme som meg. Hva får en kristen journalist til å la dette være unevnt? Jeg har ellers vondt for å tro at de fleste som stilte opp gjorde det pga arrangementets størrelse, eller fordi det var ”litt stas” å høre den verdenskjente evangelisten Billy Grahams sønn. Jeg tror hovedårsaken til at så mange av oss sluttet opp om festivalen, var den unike muligheten til å introdusere venner og kjente for Jesus, og for å be for det som skjedde.

Noen viktige momenter har vært fraværende eller underkommunisert i VLs spalter:

– At over 800 mennesker deltok på Billy Graham organisasjonens ”I am Andrew” kurser i forkant. Kurset istandsetter kristne til å bli sjelevinnere og å følge opp dem som blir frelst. Dette sier noe om organisasjonens seriøsitet og hvilke store ressurser de etterlater seg.

– At Franklin Graham har bygget opp verdens største private hjelpeorganisasjon; ”Samaritan’s Purse”. Han er en betydelig kristen leder, uavhengig av farens unike rolle.

– At Franklin Graham er en flott forkynner, med et klart og modig evangelisk budskap som lyder alt for sjeldent i dagens Kristen-Norge. VL skriver at "han fremstår som en helt ordinær evangelikal forkynner". Jeg er helt uenig, jeg mener han er ekstraordinær. Den som vil finne ut av det, kan gå inn på www.dagen.no (Nett-TV)

– At Franklin Graham dro omkring i alle 50 stater i USA for å mobilisere til bønn for presidentvalget, ikke til bønn om at Trump skulle vinne. Da Trump ble valgt, har han støttet ham, bl.a. ved å be for ham ved innsettelsen. (Slik også hans far har gjort for en rekke presidenter).

Gjennom våren hadde VL mye ensidig og vridd omtale av Franklin Graham. Så ja, det burde vært fullt i Spektrum, men etter min mening bidro denne omtalen ikke lite til forvirring og frykt blant mange kristne ledere, og en tilsvarende mangel på oppbacking fra deres side. Med alle som stilte seg på sidelinjen, var det en enorm prestasjon av Graham-organisasjonen og de norske nøkkelpersonene at festivalen ble så velorganisert og vellykket som den faktisk ble. 274 nye frelste, over 800 Andreas-vitner og en modig proklamasjon av evangeliet: Det ble lyst kraftig opp i hovedstaden denne helgen. Det lyset har ikke gått og gjemt seg, det kommer vi til å se mer til!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt