Verdidebatt

Biskopens 11.bud. "Du skal ikke spise kjøtt"

På NRKs tekst-tv kunne jeg i dag lese at biskop A.Sommerfelt har innført kjøttforbud på alle arrangementer i Borgs bispedømme regi. Årsak: Kjøttspising er ikke bærekraftig for klodens klima og miljø, så da så.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi får også vite at biskopen med dette vil vise at klimaspørsmålet er blitt et hovedanliggende for kirken.

Min første kjetterske tanke var at biskopen med sitt forbud nå er bitt mer lovtrell enn fariseerne , og min andre tanke var at nå er biskopene og kirken i ferd med å grave sin egen grav. Min tredje tanke var at riktignok er det viktig å gjøre en innsats for å motarbeide eventuelle negative menneskeskapte klimaendringer, men har biskopen dekning for at et forbud nødvendigvis er bærekraftig miljø- og klimapolitikk?

Ikke har jeg særlig greie på dette, men kanskje ikke biskopen heller?

Har han tenkt grundig gjennom konsekvensene av sitt sikkert velmenende klimatiltak og nye dersom det skulle bli normgivende for kristne og den verdensvide Kirke  generelt.?

Min siste tanke var at når han så drastisk vil  vil gripe fatt i sin kirkes medlememmers spisevaner på Kirkens arrangementer, noe han naturligvis kan ha rett til, om han da også har sørget for om det er noe han selv først kan gå foran med som et eksempel for de som da må underlegge seg biskopens nye bud innen for sin kirke? Om ikke annet for sin egen troverdighets skyld?

Har han sjekket sin bil i embeds medfør og sin egen handlekurv?Velger han selv å la være å reise med fly? Sjekker han selv at han ikke får i seg noe kjøtt ved arrangementer han deltar i, eller andre like "skadelige" produkter?

Jo, det bør koste litt når man vil frelse verden.

Så får vi avvente i spenning bøndenes reaksjon. Lakseoppdretterne går fri denne gang. Enn så lenge.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt