Verdidebatt

Id, Grønn Jihad og stortingsvalg

I dag er det Stortingsvalget. Lørdag, 2. sept. var vi muslimer med i klimamarsjen foran Stortinget, sammen med søstre og brødre med ulik tro. Vi må ta et valg for menneskehetens og skaperverkets framtid.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I dag er det Stortingsvalget. Lørdag, 2. sept.  var vi muslimer med i klimamarsjen foran Stortinget, sammen med søstre og brødre med ulik tro. Vi må ta et valg for menneskehetens og skaperverkets framtid.

Dagen før feiret også muslimer over hele verden Den Store Iden, der vi minnes Allah og hans skaperverk. For muslimer i Norge kaster dette også lys over det kommende stortingsvalg. Id minner oss om å sette menneskeheten og skaperverket først. Det kan vi gjøre med stemmeseddelen.

Tid for refleksjon

Feiringen av Id begynner med en menighetsbønn der det leses fra Koranen bl. a. om at Allah skapte jorden, menneskeheten og alle levende ting, og at dette er et tegn på hans visdom og barmhjertighet. Mennesket bør derfor søke å bevare miljøet fordi vi da tilber Ham, som er selve essensen og hensikten med skaperverket.

Videre er Id en tid for refleksjon, samhold og solidaritet, spesielt med de fattige og vanskeligstilte. I en tid der verdens fattige opplever farene med klimaendringene stadig mer på kroppen, må vi stille spørsmål ved hvordan vi i Norge lever våre liv.

Ingen planet B

Jorden lider av de negative virkningene av klimaendringer som følge av menneskets egen grådige og egoistiske utnyttelse og plyndring av de enorme naturressursene på vår vakre planet. Som et resultat har naturkatastrofer økt med en alarmerende og dødelig hastighet; folk dør, dyrebestander og habitater forsvinner, og jorden mister gradvis sin evne til å opprettholde oss og livet generelt. Likevel er det ingen planet B. Dette er planeten Allah har gitt oss i dette livet.

Regjeringen må ta sitt ansvar ved å redusere Norges CO2-utslipp i tråd med ånden fra Parisavtalen, som sikter på en global oppvarming ned mot 1,5 grader.

Stem på verdens fattige

Da vi så gledet oss over Id og så fram til Stortingsvalget, måtte vi alle stoppe opp et øyeblikk og reflektere over vår edle profets budskap om at Allah har skapt denne jord og har gjort mennesker til dens forvaltere. Hvordan utleder vi Hans tillit?

Vi i Grønn Jihad oppfordrer alle velgere til å stemme på politikere som vil respektere Parisavtalen og kutte norske CO2-utslipp. På den måten stemmer vi også på verdens fattigste og mest marginaliserte mennesker. Vi må alltid sette menneskeheten først.

Ibrahima Saidy,

Imam: Daru Salaam Islamic Centre og Leder: Green Jihad for Peace & Sustainable Development

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt