Verdidebatt

Britisk teolog roper «Ulv!»

Kirkenes verdensråd står bak «Kirkeuka» som snart markeres av kirker og kirkelige organisasjoner i mange land rundt om i verden.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Rådet etablerte i sin tid “World Week for Peace in Palestine and Israel” etter oppfordring fra medlemskirkene i Israel og «Palestina».

I Norge står følgende organisasjoner sammen om å arrangere uka: Mellomkirkelig Råd for Den norske kirke, Norske kirkeakademier, Kirkens Nødhjelp, KFUK-KFUM Global, KFUK-KFUM Norge, Kvekerhjelp, Kvekersamfunnet, Norges Kristelige Studentforbund, Sabeels Venner, Stiftelsen Karibu og Svenska kyrkans menighet i Oslo.

Sabeel inviterer i uken 24. september til 1. oktober 2017 folk til å delta i markeringen av «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel». Før noen melder seg på, bør de ha satt seg inn i hva disse organisasjonene teologisk står for. Arrangørene er nemlig "ulver i fåreklær", etter dr. teol. John Wilkinsons mening. Sabeel, Norge har samme teologi i bunnen av sitt engasjement for «Christian Palestinianism» som de internasjonale organisasjoner, som dr. John Wilkinson har advart mot i sitt powerpoint foredrag: Christian Palestinianism - YouTube.

Temaet i år er "Unge stemmer mot okkupasjonen", og det står i innbydelsen: «Det er femti år siden Israel okkuperte Vestbredden. Men Kirkeuka vil ikke bare se tilbake på det som har skjedd gjennom disse årene. Den vil også fokusere på framtiden, ikke minst hva unge mennesker på begge sider av konflikten ønsker for å kunne skape fred med rettferdighet og forsoning. Kristne som har lyttet til dr.Wilkinson's powerpoint foredrag, har erfart at Sabeel og Kirkuka presenterer alt annet enn bibelske perspektiver.

1.- 9. november 2017 arrangerer dessuten Sabeel Norge: «Christian Zionism and Colonialism – A Response from Palestinian Christians». Før noen melder seg på disse arrangementene, bør de ha lyttet til både dr. Wilkinsons avsløringer i den nevnte lenken og til palestineren i intervjuet: WATCH: Palestinian Christian Says 'There is No Such Thing as....Gå inn på Google og hør!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt