Verdidebatt

NRK som spin-doctor

Å høre på NRK Nyhetene i dag tidlig der NRK med omhu utelukkende velger svenske intervjuobjekter som latterliggjør Listhaug og småflirende benekter at det skulle være uheldige sider ved den svenske innvandrings- og integreringspolitikken, gjør en først sint og så fortvilet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.


Fortvilet over at 5,5 mrd. skattekroner går til cover-up over tilstander publikum og borgerne fortjener å få vite noe om, og forbannet over at NRK gjør seg til spin-doctor og propagandist for visse krefter i norsk politikk.
NRK feier, med den største selvfølgelighet, under teppet saker som (det tar bare noen sekunder research for å finne):
• Parallellsamfunn. Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøgskolen i Oslo til Utdanningsnytt 18/2015: «Rosengård (bydel i Malmø) er en getto, hvor grupper har tatt helt over. Rosengård fremstår som en egen stat innenfor landet. Til tider har ikke brannbiler og politibiler kommet inn der».
• NRK nett august 2017: «Over 150 biler er satt i brann i Malmö og flere andre svenske byer siden i sommer. Talet er høgare enn under opptøyene i Malbö-bydelen Rosengård i 2009, og vekker uro».
• Aftenposten 26. februar 2010: «I den sørsvenske metropolen Malmö angripes og trakasseres jøder på gaten. Stadig flere av byens jøder forlater byen og reiser til Israel.»
• Borgerkrigslignende til tilstander. Statsmakten greier ikke å beskytte borgerne. Aftenposten 21. februar 2017: «Ledelsen i Stockholmspolitiet tar selvkritikk etter opptøyer i bydelen Rinkeby mandag kveld. Politiet var for svake og grep inn for sent, innrømmer politiledelsen etter massiv kritikk fra folk som ikke fikk hjelp.»
• NRK-team truet og kastet stein etter i Sverige: «Dagsrevy-reporterne Anders Magnus og Mohammed Alayoubi opplevde å bli truet da de var på reportasjereise i Sverige. – Det var en veldig ubehagelig dag på jobb, sier Alayoubi.» NRK nett 6. mai 2016
• Stanghelle i Aftenposten 1. august 2017 om det svenske væromslaget: «..-vi kunne ikke lenger late som om SD ikke finnes,» kommenterer Moderaternas Johan Forsell utfrysningspolitikkens fallitt. Dette er første skritt på veien for reell politiske innflytelse for partiet som inntil i fjor ble stemplet som ekstremister ingen ville snakke med. Nå gjelder ikke dette lenger.
• Et stort antall immigranter og asylsøkere under jorden, mange med ukjent identitet. 300 jihadister.
• Alvorlige terrorhandlinger. VG 8. april 2017: «Vårt naboland er rammet av en grusom og brutal handling. Midt i sentrum, på Drottninggatan, kjørte en mann en lastebil i høy fart for å meie ned og skade og drepe fotgjengere». 
• osv

Vedr. motiver for denne studieturen. Er det noen som er i tvil om at Hareide og Støre sine mer eller mindre fjollete besøk på eldrehjem, skoler osv. ikke har noe med valget å gjøre?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt