Verdidebatt

Se -Se til høyre -Se til venstre

Fra ungdommen av har jeg ønsket å ha bena på jorda og interesere meg for det som skjer nært og fjernt. Det har blant annet resultert i at jeg havnet i politisk virksomhet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Er takknemlig for at jeg har blitt vist tillit i mitt samfunnsengasjement. Følt det som et ansvar som medvandrer. Derfor søkte jeg til et parti som ønsket å være anderledes. Kristelig Folkeparti. Partiet har gitt meg fritt spillerom innen sine programgrenser. At jeg med min nysjerrighet har trådt over slike grenser både i tanker og handlinger har hittil ikke resultert i eksklusjon. Jeg har for eksempel vært en ivrig talsrepresentant for nedleggelse av fylkeskommunen. Partiet av motsatt mening. Har til og med ikke fått kjeft for det.
Jeg digger dette partiet som kan se både til venstre og høyre i politikken. Selvsagt et stor dilemma nå og da for partiledelsen. Hvem skal vi goblunke til. Det er tider i mitt liv jeg har tenkt at når partiet i høyeste grad viser i handling at " det høver best å hjelpa dei som treng det mest.": Da er Arbeiderpartiets kamp for solidaritet og for den jevne arbeiders kår en god samarbeidspartner for KrF. Men så er det til tider jeg syes partiet har opptrådt nærmest "Kristendomsfiendtlig", og da har valget vært lett. I dagens situasjon er jeg tilbøeyelig i min iver over å se til begge sider i politikken, dog med litt villrede. Men da det av og til kan se ut som ut som at hjertesakene for et kristent parti ikke ivarertas noe særlig fra de fleste partiers side , kan det kanskje være hipp som happ hvem samarnbeidsparteneren er . Må innrømme at jeg har litt besnæret av den kristne Ap-politikeren Jonas Gahr Støres frieri. I neste øyeblikk synes jeg Erna Solberg gjør en god jobb som statsminister, der hun også viser takter til å ta hensyn til samarbeidspartneren KrF.
Uansett hva partiledelsen i mitt parti til slutt havner hen etter høstens valg, blir KrF fortsatt mitt partii. For meg finnes det ikke noe bedre alternativ for å ivareta de verdier jeg setter spesielt pris på.
Og dermed ønsker jeg lykke til med valget, hva enn dere mine Facebookavenner velger hvem som bør styre vårt kjære Norge som et multikulturelt land. Spent også på om innvandrere finner fram i et antall av minst 18 partier å velge mellom.
Godt valg fra en medvandrer som respekterer alles partivalg i landet med gode lvevilkår- enten man ser til venstre eller høyre

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt