Verdidebatt

Vi må forby alkohol i Norge!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når jeg leser argumentene og hører retorikken til både vår statsminister og fremtredenen representanter i Frp i tiggerdebatten, undrer jeg meg på hvorfor vi ikke kan overføre argumentene til alkoholdebatten i Norge.  NRK har avslørt åpenbart skyggesider ved tigging i enkelte miljøer i Norge. Mange jeg har hørt kommentert saken, gjentar at tiggingen fører så mye negativt med seg, at det må vi forby.  Kan vi si det samme om alkohol eller bilkjøring eller for den sakens skyld sukker ? Selvsagt kan vi det, men for å sitere pragmatikere og liberale talsmenn; Vi kan ikke forby alt vi ikke liker.

I vårt overflodssamfunn har vi problemer med å forestille oss hvordan det er ikke å kunne spise seg mett hver dag og ikke se noe lys i enden av tunellen.  Så kan man reise noen timer, kanskje ett døgn og komme til et land der mennesker kaster det de ikke trenger og omgås luksus disse menneskene kanskje kun har sett på TV. En reise som ikke koster all verden.

Vi har ord på oss for å være godhjerta i Norge, noen påstår dumsnille. Det er IKKE dumt å hjelpe mennesker i en fortvilet livssituasjon. Så får det være politiets oppgave å sile ut de som slår mynt på mennesker i nød.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt