Verdidebatt

En vei til fred i Midtøsten?

Caroline Glick, redaktør av Jerusalem Post har på nytt tenkt stort når det gjelder å finne en løsning på den israelsk-palestinske konflikten.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I artikkelen «A Test for King Abdullah», publisert i «Israel News» den 6. april i år utfyller hun perspektivet på løsningen som hun lanserte i boken fra 2014, «The Israeli Solution: A One State Plan for Peace in The Middle East».

I artikkelen oppfordrer hun verdenssamfunnet til å gjøre godt igjen den urett som Storbritannia og Folkeforbundet gjorde mot jødene i 1921 da de delte «Det britiske palestina-mandatet» i to og opprettet emiratet «Palestina» og ga det et «unified political identity» for første gang i moderne historie. Det var et grovt brudd på Folkeretten.

Bestemmelsene i San Remo avtalen fra 1922 om et jødisk hjemland i Palestina ble med dette svikefulle grepet fra Storbritannias side redusert til å gjelde bare en firedel av det opprinnelige området. Den britiske uretten mot jødene ble fullført av FN i 1946 da Transjordan ble opptatt i verdenssamfunnet som kongedømmet Jordan. I alle år etter 1946 har målet for araberstatene og palestina-araberne på Vestbredden vært å få full politisk kontroll over 100% av det opprinnelige britiske mandatområdet. Målet har i klartekst vært «å kaste jødene på sjøen». I tre kriger, i 1948, 1967 og 1973 forsøkte de å gjøre det, uten hell.

Sannheten er at palestina-araberne allerede har fått tildelt «the lion's share» av Det britiske mandatområdet som Nasjonenes Forbund ga Storbritannia ansvaret for i 1920. FN, EU, og alle stormaktene, inkludert England og USA har nå signalisert at en to-statsløsning med en palestinsk stat på Vestbredden og Øst-Jerusalem som landets hovedstat, er eneste vei til fred. For Israel er det sikreste veien til krig!

I denne situasjonen er det Caroline Glick kommer med et forslag, som har har vært foreslått i årevis, men alltid avvist av Israels fiender. Hun avslutter sitt vel gjennomtenkte resonnement slik:

«King Abdullah should be told that he must either extradite Tamimi to the US for trial or send her back to Israel to serve the remainder of her sentence. If he refuses, then either Prime Minister Benjamin Netanyahu or US President Donald Trump, or both, should meet publicly with Zahran to discuss his vision for the future of Jordan.»

Gå inn på Google og les artikkelen i sin helhet:

http://www.breakingisraelnews.com/85773/test-king-abdullah-opinion/#Y9mbrTzl3yCbSZFo.03

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt