Verdidebatt

Kirkelig velsignelse av homofile par – Hurra??

Kirkelig vigsel av homofile, hvorfor? Kjærlighet og fordømmelse. Vakkert eller anormalt? Kirke og kristen enhet. Fostersortering og gjenlevende barn. Historiske paralleller.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Samleie mellom menn, hvordan foregår det? Er det vakkert og verneverdig? Hva kan kalles pervertert? Synonymer : abnorm, unormal, monstrøs, patologisk. Se for deg to menn med prøverørsbarn. Hvordan skal vi definere en familie i framtiden? Den er jo også i full oppløsning.

Historie, har vi lest historie? Hvordan gikk det med det greske riket da det ordboka kaller perversiteter og løse forhold utartet? Hvordan gikk det med romerriket da de ble smittet av greske tanker og falt i samme grøft? Hvordan gikk det med folket i Israel da de tok etter nabofolkenes praksis? Har mennesket og virkeligheten forandret seg slik at vi nå er fritatt for konsekvenser?

Hvorfor må homofile ha kirkelig vigsel? Hvorfor må kirken velsigne homofil praksis når bibelen advarer mot det? Kan de ikke stå til ansvar alene for sitt eget liv inn for Gud? Løgn, pengebegjær, baktalelse og tyveri mm er ikke bedre, men det er ikke åpenlys velsignelse av det enda heldigvis. Jesus sa klart at både himmel og helvete fins. Mange svake syndige mennesker møtte Jesus. Var han ubarmhjertig mot dem? Tok han vekk moralloven? Hva er kjærlighet? Å hjelpe folk til helvete eller å hjelpe dem ut av det?
Faktum er at mange prester har slukt konseptet «folkekirke» der alle skal høre til. Både de som tror på Jesus og følger ham, og de som bryter ned det Jesus står for. Nå er det ikke lenger plass til de som vil følge Jesus i den norske kirke mange steder. Det går ikke an å forene en retning som velsigner det Gud forbanner med en retning som vil følge Guds bud. Da må man kalle det noe annet enn en kristen kirke. Men de fleste av prestene ønsker å bli tatt godt imot av folk. Og mange av dem tror ikke på det Jesus sier lenger. De har ingen kraft, intet liv å bringe. Derfor åpner de for andre religioner. New age gir jo noe levende og som har kraft. Det vil folk ha. Og der trenger man ikke ransake sitt liv i henhold til moralloven i bibelen. Intet kors med det anstøt som ligger i det. Da kan man stå der i høytidelig skrud og fremheve hvor kjærlige man er som tar imot alle mennesker. Kjærlighet er tøff! Den konfronterer, for å redde folk ut av ilden.

Fordømmelse har det vært ja. Det har manglet på kjærlighetsfull omsorg for personene som har problem. Selv om det faktisk fins mye mer av det enn man får vite i media. Det har ofte ikke vært tilbudt noen fullstendig kur og omsorg for de som har kommet inn i en pervertert kjønnsidentitet. At pervers sex trang kan kastes på en i vårt moralsk falne samfunn er sant. Og det er mange slag av dette, mange avhengigheter. Og en masse tilgjengelig TV, kino og internett. Et flertall søker det skapte og ikke relasjon med Skaperen og da er dette konsekvensen i følge Paulus brev til romerne. Sterke sjeliske og kjemiske bånd oppstår i forbindelse med sex. For å knytte oss til den vi skal leve sammen med og fostre barn sammen med. Feil bånd kan lett oppstå. Selv til porno. Kanskje du er skeiv? Ønsket om fellesskap gjelder alle, også når man ligger i grøfta. Skriftemål  er faktisk en del av det som kan kurere. For da blir det som er synd lagt over på Han som tok våre synder på seg. Han tok også forbannelsene som brudd på moralloven fører med seg. Men det må ytterligere reparasjon til av indre sår og erfaringer som er gjort. Dette er ofte en prosess som krever et fungerende kjærlighets fellesskap der folk er åpne med svakhetene. Og det krever innsikt som har vært glemt av kirken i lang tid. Og det krever den Hellige Ånds kraft og kjærlighet gjennom liv overlatt til Jesus.

Vi snakker om å kunne kalle spade for spade. Da er pervertert sex ikke kjærlighet i den forstand som bibelen taler om. Like så lite som at det er kjærlighet som nå er drivkraften bak loven om «fostersortering». To barn befinner seg i samme livmor, og værer i sin sjel at de ikke er ønsket. En av dem blir plukket i småbiter i den gjenlevendes nærvær. Det blir garantert traumer for livet. Mord, og det kunne like gjerne rammet meg som min tvilling. Og det kan ramme oss når vi blir utsortert som ubrukelige når vi blir gamle.

Det er ingen grenser for moralsk forfall. Det viser historien før oss, og den historie som de litt eldre av oss har vært vitne til. Når skal de som har sex med dyr ut av skapet, og når må kirken begynne å vurdere vigsel ritualer for dette? Vi er på kurs mot et forferdelig samfunn – med kirkelig velsignelse.

Jan Solberg
Tidligere klokker i DNK

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt