Verdidebatt

Edvard Hoem etter Jagland?

Klassekampen,ledende innen desinformasjon.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Utviklinga av avisa Klassekampen er rett og slett fantastisk. Dengang den unge Sigurd Allern var redaktør løftet han fram ordet "møkkagraving" som et banner for hva avisa skulle stå for. Men det er lenge siden.

De fleste av 68-generasjonen har forlengst blitt borgerlige aparatsjiker og ideologer for globalkapitalisme og imperialistisk krig. Vilken ung idealistisk person kunne ha forestilt seg noe sånt på 1970-tallet, men det er altså sannheten. Det er bare et bittelite fåtall av dette miljøet som fremdeles befinner seg på barrikadene,de kan telles på noen få hender.

Klassekampen blir mere og mere et organ for imperialistisk desinformasjon. Når det står vanvittige saker i avisa som Sverre Lodgaards kronikk om Obamas avskaffelse av atomvåpen 23 august 2016,kommer det ingen beklagelse over dette. Nei. 1 trillon dollar har Obama avsatt til utvikling av atomvåpen.

Det amerikanske forsvaret har lenge øvd atomkrig i Tonopah Test Range i Nevada hvor B-2A spirit stealth bombers dropper B61 nuclear bombs without warheads.Det vil si: gjennomfører generalprøver for atomkrig.

Av andre horrible saker som avisa har ført på trykk er Tobias Schneider om Syria 22 sept og Pentagons versjon av 11 sept 2001. En tror knapt sine egne øyne hvor Nato-frelst avisa har blitt,men pengene kommer som kjent fra den mest Nato-frelste stat i verden. Massive gjenytelser er nå normen.

Så får da Edvard Hoem slippe til med en prangende artikkel 8 oktober 2016 som vel er hans personlige rekord i retorisk ordgyteri og ønsketenkning. I praksis blir dette nok en artikkel av desinformasjon for Hoem vet ikke noe som helst om det han skriver. Det er så hinsides denne verden at Hoem godt kan overta Jaglands jobb som også i stort består i moralske fraser og retorikk rundt honnørord.

Sykes-Picot delte opp Midtøsten etter første verdenskrig. Frankrike fikk Libanon/Syria og England Jordan/Palestina og andre deler.

Under Sarkozys tid holdt han meget hemmelige møter med det franske diplomatkorpset og talene hans er allikevel kommet på print.Han sier: hvis ikke France i verdenspolitikken skal bli en tredjerangs makt må Frankrike gjenføde sine gamle kolonier i Arabia som vasaller og partnere. Noe annet budskap om fransk utenrikspolitikk hadde han ikke.

Det viktigste prosjektet av disse var å rive Syria ut av alliansen med Iran-Hizballah, men dette var et syn som også Tyskland,England og USA delte. Av den grunn begynte man i perioden 2008-2010 å bygge opp en syrisk opposisjon som avholdt sine møter i Paris,London og Washington.

Skal man tro Hoems versjon er EU-prosjektet et anti-imperialistisk fredsprosjekt som nå må ta seg sammen og "tale med ei stemme." De bør også holde krisemøter som om sånt ikke finner sted hver måned - uten resultat naturligvis fordi hvert enkelt medlem har egne utenrikspolitiske ambisjoner. Altfor vanskelig for Hoem.

Det fortoner seg som om Hoem ikke har forstått at Tyskland fra januar 2014 erklærte seg som en stat klar for verdenspolitikk og med et enormt militært opprustningsprogram og åpenbart tok sikte på en allianse med Tyrkia - lik den i 1914-1918.

Den tyske imperialistiske drømmen er å ta ledelsen i oppbyggingen av en EuroHær,et prosjekt de er godt igang med overfor Holland og ØstEuropa. Men blir Frankrike eller England med på noe sånt? Høyst tvilsomt.

Men Hoem ser ikke at det som særkjenner den europeiske situasjonen er sentrifugale bevegelser og rivalisering i nær sagt alle spørsmål men holder på med dette å "opprette ein felleseuropeisk agenda når situasjonen er så farlig som den er no."

Hoem frikjenner i Klassekampens desinformasjonsstil,EU som sentral aggressor i Midtøsten og løfter fram Russland og USA som stygge slemme ulver. Russland har ikke vært på banen i mer enn ett år.

I desember 2015 leverte USA 990 tonn våpen til sine Jihad-leiesoldater i Syria som kom fra Constanta i Romania til Agalar-Limani i Tyrkia. Natostaten Tyrkia har spilt hovedrollen i den syriske krigen og den mest aggressive av de europeiske statene har vært Frankrike.

Tegneren Knut Løvås har naturligvis ikke gjort noe annet enn å illustrere alt det vanvittige tullball som Hoem dikter om. Han plasserer Merkel/Solberg i Festning Europa som holdes seg for øynene når det gjelder slaktehus Syria.

Det kunne ikke vært galere. Tyskland er på banen for å skaffe seg rom i Midtøsten og følger hver minste utvikling med militære trekk: Tornados fly,krigsskip,overvåkning og sogar drøfting om utplassering av Bundeswehr.

Hoem er nå klar til å overta Thorbjørn Jaglands jobb.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt