Verdidebatt

Hooligans eller supportere

Det nærmer seg en av årets store begivenheter her i Molde. Det klassiske oppgjøret mellom Molde og Rosenborg. Hva vil bli husket etter kampen. Prestasjonene på banen, eller hooligans fra Trondheim?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"Dette er den kampen da man ikke lar barna få lov til å være med", skriver Rosenborg-supporter Arne Indset i et innlegg i Romsdals budstikke

bildet er hentet fra Romsdals Budstikke

Det er noe alvorlig galt med deler av supporterkulturen når man gruer seg for å ta med ungene på kamp.

"Hate Molde by" er en av kampsangene som brukes av Rosenborgs tilhengere. Det er ingen tilfeldighet. Det er resultatet av en kultur som har utviklet seg over flere tiår.

"Historiene er for mange og sanne til at dette lenger kan bagatelliseres. Og når RBK-supportere står igjen på Aker Stadion med knyttede never og store bannere med «Vi hate Molde by» mister også vi voksne lysten til å gå på fotballkamp" Skriver Indset i sitt innlegg.

Rosenborg profilerer MOT, som er en holdningsskapende organisasjon, spesielt rettet mot ungdom. Nå forventer jeg at klubben tar et skikkelig oppgjør med sine hatende supportere, slik at det kan bli noe mer samsvar mellom liv og lære blant trønderne.

Kl 1800 i kveld braker det løs. Måtte det beste Molde-laget vinne.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt