Verdidebatt

Vi i Partiet De Kristne kjenner oss ikke igjen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Pressemelding fra sentralstyret i Partiet De Kristne

Sentralstyret i Partiet De Kristne ser seg nødt til å kommentere situasjonen i etterkant av at Trine Overå Hansen la ned vervet som nestleder og meldte seg ut av partiet. Ikke uventet har denne nyheten gitt oppslag i kristne medier. Mer uventet er det at Overå Hansen har valgt å gå sterkt ut i sosiale medier som Facebook og der angripe partiets ledelse, ideologi, program og organisasjon.

Partiet De Kristne har ingen ønsker eller behov i retning av å stille Trine Overå Hansen i et dårlig lys, men vi kjenner ikke igjen den versjonen som er formidlet via forskjellige media. Det er viktig for oss at våre medlemmer og potensielle velgere får formidlet det vi faktisk står for, og jobber for.

Sentralstyret vil derfor presisere følgende:

Partiet De Kristne sin ideologi

Det har aldri i noen av partiets fora vært drøftet å fjerne vår bekjennelsesparagraf. Dette er ukjent for alle de andre i sentralstyret (inkludert partileder). Slik våre vedtekter om bekjennelsesparagrafen er formet kan ikke denne fjernes på noen måte. Det kan kun skje gjennom å legge ned partiet, og det er helt uaktuelt i den situasjonen vårt land befinner seg i nå.

Vårt ideologiske fundament (fra prinsipprogrammet)
"Partiet De Kristne er et verdikonservativt parti som bygger på tradisjonelle kristne verdier, som trygghet og frihet for enkeltmennesket, og et praktisk ansvar for sin neste. Vårt ideologiske fundament er Bibelen, og den kristne tro og tradisjon som har preget Norge i snart tusen år.
Den jødisk-kristne kulturarven har preget samfunnet og menneskene i Norge fra kristenretten ble satt på Moster i 1024 og frem til i dag. Partiet ønsker å slå ring om denne arven, og vil videreføre den til kommende generasjoner. Her er De ti bud, menneskeverd og nestekjærlighet viktige elementer."

Partiet De Kristnes handlingsprogram for perioden 2013-2017

Partiets politiske program for inneværende periode er ikke endret på noen måte i forhold til det innholdet som ble grunnlagt av Terje Simonsen og de som utarbeidet programmet. Vårthandlings-programfor denne stortingsperioden står uendret. De endringene som vil komme for neste stortingsperiode har så langt blitt utarbeidet av programkomiteen, under ledelse av Trine Overå Hansen. Endringer, som kun gjelder det politiske handlings-programmet, vil følge de vanlige demokratiske kanalene for høring i partiorganisasjonen og bli vedtatt etter samme forutgående behandling som i alle politiske partier.

Vedtekter for Partiet De Kristne

Organisatorisk er det helt naturlig at vedtektene som styrer prosessene i alle ledd av partiorganisasjonen utvikles i takt med partiets vekst. Et samlet sentralstyre har anbefalt vedtektene til Landsmøtet som har fattet endelig vedtak. Trine Overå Hansen stemte ikke imot vedtektene som ligger til grunn for partiets organisatoriske virksomhet.

Ved inngangen til den kommende valgkampen frem mot stortingsvalget i 2017 er et samlet sentralstyre i partiet enige om at vi aldri har vært bedre rustet til valgkampen,

enn vi er nå. Programmet vårt er det beste noe parti kan gå til valg på. Sjekk det på våre hjemmesider og sammenlign gjerne mot hvilket parti som helst.

www.dekristne.no

For sentralstyret

Arne Husveg Øystein Bjøndal Lund Jan Ingvaldsen 1 nestleder sentralstyremedlem partisekretær

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt