Verdidebatt

USA: jihadistenes airforce.

Opptrapping i Syria.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Da Aftenposten 14 sept 2016 på lederplass begynte - på norsk vis - å babble om at "Samarbeid mellom USA og Russland kan åpne for fredsløsning" i Syria så var jeg på hugget til å skrive her at dette er nok et eksempel på i vilken drømmeverden den norske eliten befinner seg.

Men også jeg kan bli lei av meg sjøl og mine mot strømmen synspunkter og tok en pause. Så ikveld var jeg på hugget foran tv-2 og NRK 1 for å se hvordan de behandlet det faktum at USA Air Force hadde bombet/drept 62 syriske soldater.

Tv-2 sa ingenting og på NRK 1 var det nevnt som i en umerkelig bisetning.

Dette er en av de helt avgjørende hendelsene i den fem år lange Syriakrigen og FNs Sikkerhetsråd ble sammenkalt umiddelbart hvor Vitaly Churkin og Samantha Power tørnet sammen med et språk en ikke har hørt maken til i FN på tiår.

US Defence Department beklager the "unintentional loss of life". Til dette svarer Buthaina Shaaban,talskvinne for syriske UD at:

"None of the facts on the ground show that what happened was a mistake or a coincidence". Det beviser bare det vi har hevdet lenge at USA samarbeider (colluding) med Islamsk Stat,for den syriske hæren var iferd med å fordrive Jihadister fra området rundt Deir es-Zor. 2 F-16 og 2 A-10 kom islamistene til unnsetning i fire airstrikes.

Som jeg ser det: De mer intelligente i US State Department/Pentagon innser at også denne amerikanske krigen har vært mislykket. Bare våpen og opplæring til Jihadistene anslåes å ha kostet en milliard ("billion") dollar i året. Krigsutgifter fra høsten 2001 og fram til idag anslåes å ligge et sted mellom 4 og 5 trillioner dollar og absolutt alt har vært mislykket.

Siden Jihadister i årtier har vært den taktiske proxy-leiehær for USA,tror jeg tankegangen er denne: vi må redde VÅRE Jihadister fra å bli knust av koalisjonen Hizballah-Syria-Iran-Russland. For vi trenger dem for destablisering i Krim og Kaukasus og vi trenger dem i kinesiske Xinjang i tilfellet krig mot Kina. Vi har brukt store summer på å frakte Jihad-uighurer til trening i Tyrkia og Jordan. Vi må redde våre enorme investeringer og den taktiske alliansen med våre  "moderate" Jihadister.

Stikk i strid med Aftenposten/NRK 1,etc vil massakren på 62 syriske regjeringssoldater bli opptakten til utvidet krig i Levanten. Det er en nesten ufattelig feilberegning USA har gjort med dette og selv folk som ikke har overdreven sympati for Assad-regime er i sjokk og vantro. Ikke siden USA bombet "Leger uten Grenser"-sykehuset i Afghanistan har de gjort noe så avsindig.

Det blir mer og mer realistisk å innse at verden drifter i retning en tredje verdenskrig. Er det noen som er i tvil om hvem som er den mest aggresive pådriver?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt