Verdidebatt

Jan Kaares makt- og medieanalyse

I Jan Kaares verden skjer mye rart. Jeg vil ta for meg noe av det som rører seg - iallfall tilsynelatende. Gjennomgangen min er mildt preget av antakelse. Dette skyldes blant annet at Jan Kaare uttrykker seg lite spesifikt i dagens anklageskrift.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En person som heter Jan Kaare, har ganske mye makt. Både gjennom egen medievirksomhet og gjennom den visjon han av noen antas å ha. Men noen ganger kaller han seg "bare en enkel gategutt fra Drammen". Jeg vet ikke om det er den store gudsmannen eller den vesle gategutten som dominerer denne fredagen i september. Men jeg vet at han har skrevet et innlegg på Facebook fredag.

Med utgangspunkt i nevnte innlegg og annet offentlig tilgjengelig stoff vil jeg her dele noen betraktninger. Og synspunkt. Håper dette kan vekke ettertanke eller dialogtrang hos enkelte.

Faktum 1: Jan Kaare er en offentlig person.

Ad første faktum: Derfor håper jeg at han ikke sletter sin offentlige ytring fredag kveld, men lar den stå til undring og ettertanke.

Faktum(?) 2: Jan Kaare har det man på engelsk kan kalle an uncomplicated Christian view.

Ad andre faktum: Derfor håper jeg at han - enten i åpent svar til meg eller overfor for eksempel en Vårt Land-journalist - kan spesifisere:

Hva sikter han til med "sekulær-fundamentalistene" som "vil ham til livs" og "driver en intens forfølgelse mot de frie kristne"?

Slik spesifisering kan gjøre det mindre komplisert og mer lettfattelig for meg. Og kanskje for en del andre? (For eksempel de forferdelige sekulærfundamentalistiske journalistene, som kanskje kan forandre sin onde ferd dersom de får vite nøyaktig hvor de har syndet.)

Faktum 3: Jan Kaare skriver fredag at man må være forsiktig med hvordan man "uttrykker seg på Facebook eller andre medier." For, sier han, "dette blir overvåket av sekulær-fundamentalistene."

Ad tredje faktum: Menes det her at noen som ikke er fundamentalt teokratisk orientert i politikk-, medmenneske- eller mediesyn, følger med på offentlige utsagn fra en offentlig person?

Muligens forklarer frykten for overvåkning av offentlige utsagn at dagens Facebook-innlegg var så lite spesifikt.

Faktum 4: Jan Kaare skriver at det han/man uttrykker "på Facebook eller andre medier" (se faktapunkt 3), "blir brukt imot" en i ulike sammenhenger.

Ad fjerde punkt: Det er mulig at ett eller flere medmennesker har ytret noe annet enn ja og amen. Det er mulig at dette ikke er like lett å håndtere for alle (gategutter eller mektige mediefolk).

Jeg ser fram til at de som er "glad for Facebook og andre medier", med glede muligens vil redegjøre for de noe kompliserte utsagn. Eller plassere en mikrofon under budskapenes avsender, slik at han kan forklare.

Eventuelt kan det vises storsinn; daglig leder Leif Inge Sandnes kan intervjues i stedet.

Dette er antakelig ukomplisert å forholde seg til for menn med ukomplisert kristen tro og apostelembete fra Gud.

- - - - -

Under følger hele Facebook-teksten Jan Kaare Hanvold postet fredag kveld. Avsnittinndeling, utheving og kursivering er tilføyd av meg.

- - - - -

"Gud er alltid god. Vi har hatt en herlig uke, med masse gjester og programmer. I kveld har vi profetinnen Marie Licciardo ifra Australia som besøker Visjon Norge. Vi står jo i en kontekst der vi tror at Jesus satte i sin menighet : Apostler,profeter, evangelister, hyrder og lærere. Forat menigheten skulle bli oppbygget til tjenestegjerning. Med å nå ut med evangeliet om Jesus Kristus. Så vi tror at Gud taler til sitt folk idag, selvfølgelig igjennom sitt evige ord Bibelen, så... igjennom Den Hellige Ånd til hver enkel troende og igjennom tjenestegavene.

Nå er det jo vært slik her i Norge, at all kristendom utenfor stats-kirken er blitt betraktet som ei sekt. Og all annen kristen tro har, blitt forfulgt at de bestående myndigheter og kirkens menn. Idag er det sekulær-fundamentalistene , som vil oss til livs. Og som driver en intens forfølgelse imot de frie kristne. Da først og fremst igjennom de sekulær fundamentalistiske journalistene. Som med sine løgner og forvrengninger, av sannheten. Kommer med falske og tåpelige beskyldninger imot mange pastorer og menigheter i dette landet. Men dette må vi regne med.

Utfordringen er mange ganger de kristne lederne, som gledelig lar seg bruke i sekulær-fundamentalistenes grep. Men vi er allikevel endel mennesker som står sammen, i sterke åndelige nettverk. Som er bundet sammen av Guds kjærlighet og har som målsetting, et frelst og forvandlet Norge. Som tror på vekkelse og reformasjon. Istedet for sekulær- fundamentalistenes demokrati-diktatur. Hvor alt som ikke er politisk korrekt, skal svertes og kriminaliseres. Derfor er vi glad for Facebook og sosiale medier. Og at folk har andre medier, å forholde seg til. Hvor de slipper å ha Nrk og TV2, som sannhets vitner, til det som skjer i midt-østen eller det amerikanske president valget. Eller andre ting som skjer her på berget.

Men så er det også slik at en må være forsiktig, men hvordan en uttrykker seg på Facebook eller andre medier. Da dette blir overvåket av sekulær-fundamentalistene. Og blir brukt imot deg, i ulike sammenheng. En skryter av et mangfolding Norge, men en praktiserer dette mangfoldet, bare når det er politisk korrekt.

Når det gjelder sekulær-fundamentalistene, er jo de endel av den politiske eliten både på venstre og høyresiden. I næringslivet og i de kommunale etater og stats byråkratiet. Dette er jo makt syke mennesker som vil bestemme hva folk skal, tro , tenke og mene. Det politisk og religiøse korrekte. Men vi som følger Jesus, gjør selvfølgelig opprør imot dette. Og vi elsker alle og ber for at disse skal bli frelst, å få møte Jesus. Fordi det er bare Jesus som kan forvandle og forandre mennesker. Ha en velsignet helg."

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt