Verdidebatt

Politisk korrekt

'PK'

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"POLITISK KORREKT"
Hva betyr denne frasen egentlig? Forkortinga PK støtte jeg først borti på nettsteder der ytre høyre-trolla botrer seg. I følge den gjengen er du PK hvis du ikke er enig med dem ..

"'Politisk korrekt' er noe som erkereaksjonære strateger i miljøet rundt Ronald Reagan fant opp en gang rundt 1980. Hensikten med begrepet var å få folk som var imot f.eks. feminisme, homofil frigjøring, våpenrestriksjoner og Darwins utviklingslære til å se ut som modige, uavhengige og dypsindige tenkere. Dermed skapte man et inntrykk av at reaksjonær politikk er folkets opprør mot en 'liberal' elite. Seinere har dette retoriske knepet dessverre gått sin seiersgang verden over." 
- Anonym, VG Debatt 14. april 2007

"POLITISK KORREKTHET OG HENSYN TIL ANDRE: I tillegg til å såre andre, er fare for å bli oppfattet som rasistisk eller som en mobber oppgitt som årsak til selvbegrensningen. Også risiko for selv å bli trakassert eller overvåket kommer høyt opp på årsakslista for dem som ikke tør å ytre upopulære meninger, forteller forsker ved Institutt for samfunnsforskning, Kari Steen-Johnsen."

- NRK, 19. november 2014

Tja, hvor populært er det å framsnakke verdenskommunismen, mon tro? Det er i år 10 år siden AKP/RV ikke turte mer, og vedtok med stort flertall at det nye sammenslåtte partiet (Rødt) ikke skulle ha noe k-ord i seg i det hele tatt. Men det hjelper visst ikke det heller:

I følge siste meningsmåling (KK 9/7-16) har Rødt en oppslutning på 1,8% (feilmargin 0,7%). Men Ola tør likevel, han. Så det, så! ;-)

.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt