Verdidebatt

Aftenposten starter krigen.

Hva skjer i krigsutviklingen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Før det kommer til noen blodig krig,må det naturligvis utspille seg en ideologisk-propagandistisk krig i media som hjernevasker innbyggerne til å innta de riktige standpunktene. Nå er det finansoligarkiet i USA,støttet av neocon-zionistene, som abslutt vil ha store kriger mot rivaler som Russland og Kina.

Til dette siktemål presser man alle sine vasallstater i Nato til å bidra med mere penger og mere mannskap i den forestående krigen. Det er dette som Jens Stoltenberg sliter med,at de litt tyngre statene i Europa overhodet ikke er så sugne på flere dumme amerikanskledete kriger,og kaster seg ikke flate for direktiv fra Nato uten videre.

Det definitive unntaket fra dette er regjeringen i Oslo som omlegger hele det norske forsvaret til å være en global støtte-hær for USA/Natos intervensjoner. Det er ikke så nøye om Finnmark er godt forsvart,heller ikke kysten, bare Pentagon og Washington er fornøyd med Norway.

Og gjett om de er. Som utenriksminister John Kerry nylig uttalte på NRK tv: for USAs globale politikk finnes det ikke maken til Norge. Den beste vennen.Yes,yes.

Dette ga seg også utslag i Aftenposten 19 juni 2016 med krigsoverskrift rundt bilde av den nye Hitler,PUTIN. En ny Hitler annet hvert år,slik har det vært siden Milosovic fra 1995.

"Slik angriper han Tyskland",skriver Ingrid Brekke og Per Anders Johansen. Putin planter falske nyheter,lammer datasystemer og hjelper høyrepopulister. Det eneste som mangler er at Putin voldtar og spiser små barn. Men det kommer,vær trygg.

Det er et intelektuelt propaganda makkverk nærmest uten sidestykke i moderne norsk pressehistorie. Men man skjønner jo hvordan det hele henger sammen: pressen i Vesten er eid av de samme konserner som absolutt vil ha mere olje,gass og mineraler. Derfor har også den tyske staten i perioden 2013-2015 subsidiert den regjeringstro pressen med 33,7 millioner Euro. Å kjøpe opp såkalt venstre-presse tilhører også prosjektet hvis hovedmålsetting er "perception management",dvs få borgerne til å lese virkeligheten slik makten ønsker det. I Norge er de fabelaktige i dette.

Jeg har bare ventet på at det skulle proppe om turbulenser i tysk utenrikspolitikk og det har vi på gang nå etter at utenriksminister Steinmeier i Bild am Sonntag og tv  sier at nå må det for pokker bli slutt på Nato/USAs "Säbelrasseln und Kriegsgeheul" (sabelrasling og krigsrop) mot Russland. Og han får støtte av gammelkanzler Gerhard Schrøder.

Men USA-fraksjonen i CDU går i strupen på disse to karenes fraksjon og hva det handler om er en oppblussing av en urgammel konflikt i tysk politikk; de Østvendte og de Vestvendte i tottene på hverandre.

Jeg ser allerede nå at det er tilløp til å framstille Steinmeier-fraksjonen som fredsskapende krefter, men det er ekstrem ønsketenkning. Steinmeier har alltid ivret for tysk militær deltagelse fra Balkan til Afghanistan,Kurdistan,etc

Det motsetningen handler om er at Steinmeier/Schrøder lederskapet har større utålmodighet med å rive Tyskland løs fra amerikansk herredømme. USA behandler fremdeles Tyskland som sitt militære område med rundt 15 militærbaser der samt utplassering av masse nyproduserte taktiske atomvåpen for Russlandskrigen. Faktisk midt i landet,ved Frankfurt.

Det er ingen stat i Europa som har et så ambisiøst opprustningsprogram som Tyskland.5 og en halv milliard Euro hvert år fram til 2024. Når de ivrer for å bygge en EUROHÆR under tysk ledelse er dette for å rive seg løs fra USAs jerngrep, for USA vil at Europa skal være utelukkende en Pentagon-styrt NATOHÆR.

Dere vil snart få se at flere europeiske politikere legger seg på Steinmeier-Schrøder linja og mye grus havner i USA/Natos krigsmaskineri mot Russland.

Det eneste vi kan si med maksimal sikkerhet er at Solberg-regjeringen gjerne ofrer Norge for å være mest populær i Pentagon/Nato. Det er mere stas med global imperialisme enn våpen rundt fjordene i nord og vest av fedreheimen. Er vi ikke globalister nå?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt