Verdidebatt

Da dinosaurusene tråkka jorda flat

Og DET er lenge sia

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det henger ett litt forhistorisk sus over huset mitt

Neida ,neida.....jeg er så moderne at.

Minus behovet for å fornye meg innenfor områder som å handle meg hælbalsam , poleringsprodukter for tånegler , egne såper for sessen , foryngelseskremer , bikinier i størrelse small og nye gardiner.

Men en kan ha LYST på nye gardiner fordi om.Hvilket man kan finne på å ymte om , å få som svar at ingeniøren?Han synes det er altfor mange gardiner å bakste med nede på " kontoret " ... å kunne ta med noen av dem hjem.

Jeg stiller meg litt tvilende til hårsjampoer og.

Man tilhører da den generasjonen der man kunne velge mellom sjampoer som green apple som man fekk grønt hår av (tidlig blitz) Timotei som man fekk eksem av og grønnsåpe.

Å når man i dag kan handle seg sjampoer hvor man har på mirakuløst vis klart å vri ekstrakt ut av perler å tilsatt ..kan man velge.

Enten tror en på julenissen , eller man lar det være.

I våre dager er alle atomer spalta forlengst.

Iallefall er matvarer og helsekostindustrien utrolig flinke til å finne ørsmå sporstoffer en treng milliontedelen av ett kvart gram av i uka , å få en til å føle en går en tidlig død i møte om man ikke får just presist akkurat det produktet med just korrekt tilmålt den daglige dosen , fra fabrikken , man treng av det stoffet.

Jeg synes nå vanlig brødskive med brunost er like godt som før.

Det hender tilogmed jeg har meierismør under, uten å ha sett antydningen til angina enda av den grunn.De der to månedene andre lever lenger enn meg skal de få lov til å få.

Det overrasker meg i grunn , i desse tider hvor folk er så naturlige å kjøper ekte hjemmelagede middager i plastpakker , tillaget på en fabrikk og kjøpt på Rema og tilsett kun vann og varmer i mikrolangbølgegrillovnen sin ,at det er rart man kan kjøpe seg desse margarinene ,kjemisk fremstilt , fordi karbonene har sin første dobbeltbinding mellom 3 og 4 ledd og at margarin da er sunnere enn smør .

Jeg vet , jeg vet ...men når moderne mennesker leser bøker om selvutvikling og makroøkonomi og blir de flotteste titler , ser på Paradise Hotell i smug og tror graviditet og barnefødsler er noe anna enn før., hvilket det jo sikkert  er?

Nå står unge mødre frem påTv rett nok , men de er akkurat like naive nå som før.Kan HENDE fyren stiller opp , er jo ett håp man har hatt i noen tusen generasjoner.

Da hender det jeg legg meg på sofa , under ett teppe og koser meg med reklame.Og tenker prosentpoeng og prosentvis nedgang i fettet i potetchips som har fått fjerna 20% fett og nå er mye sunnere , etterfulgt av reklame for en og anna tannkrem som skal gi perlehvite tyggeredskaper , bleket med vannstoffhyperoksyd.Åjust da....minnes jeg brente hårtuster etter mislykka bleiking med

- akkurat -vannstoffhyperoksyd og tenker på at en av bestandelene i hårfjerningsmidler for å få glatte ben er vannstoffhyperoskyd.

Da tenker jeg ...

Vannstoffhyperoksyd er blitt ett kjempebra universalmiddel ?

Jeg prøvde ett slikt middel en gang for å få vekk vnterisolasjonen på leggene.Skinnet falt av , men håran ble sittende.Men det funker sikkert bedre til tannbleiking.

Reklamen er jo bra for noe ?Jeg blir påminnet på at har man skrekkelig god tid KAN man jo alltids sette i gang , med en egen fil fra Scholl , å blankpolere tåneglene sine , sånn for å få litt mer sosial aksept ?Jeg ser heller ikke bort fra at å ha blanke fine negler og balsamerte hæler kan føle seg styrket i selvtillitten .

"SE " liksom .å så kan en vifte med tåa.

Nåh...

Jeg hoppet ikke på karusellen.Joda, jeg har Pc og android telefon .Pcen heng fast i ett skrivebord og kan ikke flyttest og den mest brukte appen min er "mattilbud"

Litt har jeg likevel utviklet meg Jeg har sluttet å bruke bunaden min

Gående mellom slike stakker fra diverse daler og småsteder med tre kilo sølv og gull ,blonder og påheng , føltest det etterhvert litt vanskelig å traske rundt i en gammal en , hjemmesydd , med bare 200 gram gull og sølv , hjemmelagde spiker i brystlenka og som attpå- var gratis.

Den er akkurat like fin , der den heng i skapet.

Men dere i moderne dritdyre bunader , er så forbaska mye finere.

Jeg føler jeg sklir lettere inn i mengden med oss som ikke har bunader verdt 50 tusenlapper ved å gå på H&M og kjøpe noe masseprodusert..

Apropos masseproduksjon.Det synes meg litt interessant dette fenomenet med å finne seg selv , stå for ting å slikt .

Finne seg selv , er noe man gjør gjennom å handle klær å finne sin egen stil.Alle gjør det.Å er unike , i klær kjøpt i kleskjeder som opererer på verdensbasis .

Slapp av , jeg kommer ikke til å melde meg på.Jeg har mer enn nok med å tasse rundti elefantavdelingen for oss som bruker over størrelse 42 på jakt etter noe som ikke skriker "Jeg er feit , gi meg en sekk"

Når største taperen kom til Norge( ett av femten slankeprogrammer på TV) , vurderte jeg melde meg på .Men da jeg fant ut en må vise valka offentlig , meldte jeg meg av før jeg meldte meg på

Min manglende bikinikropp , som det så fint heter, når strikken i bikinibuksa er blitt for slakk ,puppene ikke får plass i overdelen lenger og alle snur seg diskret etter en på stranda , er noe en skal langt skjemmes over, all den tid jeg ikke EIER selvkontroll

Det er mulig jeg ikke orker løpe så langt etter bussen .Men skulle det løpe en sjokolade forbi, skal jeg nok vite å både spenne bein på den å legge den i bakken .

Fagre nye verden !

Jeg forstår godt kvinner på min alder som tviholder i siste biten skinn uten strekkmerker og rynker og forsøker strekke den utover.

Å være ung ... er en sann glede jeg rent personlig er glad for å være ferdig med

Så her sitt jeg Å er fortidslevning.Med ubalsamerte hæler, sjokolade og meireismør , i en sekk fra Lindex , bikini i skuffen å var en av dem som sammen med dinosaurusene tråkka jorda flat

Jeg har fremdeles lyst på nye gardiner, men har ikke slanket meg siden 1987.

Og avslutter med oppskriften på ertesuppe uten pose.Men med vann.Nei..ikke Imsdal ...Det trengs ikkeI slik gammalmannskost kan en tappe vann fra krana.

Og han der "lever på døra maten min , for jeg synes det er så slitsomt å handle selv "- gløm an !

Gå å kjøp tørre erter , gulerøtter, løk og to knoker selv.

1 pakke tørre erter fra Rema 1000 legges i blaut over nattaHiv to salte knoker i en kjele og kok kjøttet mørt ( 2 timer og du treng ikke røre hele tiden )( knoker er liksom "albuen på grisen )

Kok ertene møre og hiv i en påse gulerøtter ( trenger ikke være biodynamiske , økologiske , uten parabener og palmeolje )Men del dem opp først , i biter.2 store flotte løk hakkes og hives i og kast i kjøttet når ertene er møreDette .. smaker nok litt annerledes enn Toro sin.Men er billigere , drøyere og .. EKTE EKTE hjemmelaget.Å nok til minst to dager.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt