Verdidebatt

Hva om de fikk Krigen?

Undervurderer de fienden?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den aller største synd i krigskunsten,er alle krigsfilosofer enige om, er å undervurdere fienden.

Nå skrev intelligente David P. Goldman (Spengler på Asia Times) at de ansatte i amerikanske UD duger ikke til noe annet enn å være i UD og regne på pensjonen. Han skrev også at i USA er "Weimar in the air". Det er på norsk " duften av borgerkrig."

Amerikanske styrker står nå i Jemen,Irak,Afghanistan og Syria. En skulle tro dette var nok for en krigslei befolkning som atpåtil er arbeidsløse i et antall av 102 millioner og hvor matlappsystemet omfatter titalls millioner. Over 600 milliarder dollar går til Pentagons krigsbudsjett i år.

Helt åpenbart mener de mektige zionistiske neocons at dette er ikke nok kriger og hisser i alle sine tenketanker og media. Victoria Nuland i Ukraina og ektemann Robert Kagan være nevnt som typiske for tenkningen om krig mot Russland.

Og med seg har de naturligvis det militær-industrielle komplekset som allerede Eisenhower advarte mot og som sammen med underholdningsprodukter,film,musikk etc nå er de største inntektskildene for dagens USA. Det bankerotte landet med et titall trilloner dollar i gjeld.

Ikke noe er så dyrt som å føre krig. Derfor presser nå USA alle sine vasallstater i Nato til å levere minst 2% av BNP til oppjusteringer. Dette gjentaes hver uke og forteller at selv eliten i Europa av erfaring nå er skeptiske til nye amerikanske krigsprosjekt, for ikke å snakke om de patriotiske partiene som vil ha slutt på sanksjonene mot Russland og dialog med Putin.Ungdommen i ØstEuropa har stor sans for Trump som USAs president.

Men her opptrer forsvarsminister Ashton Carter 27 mai 2016 på US Naval Academy med en krigsretorisk tale mot Kina forbundet med de tiltagende spenninger i SørKina Havet som i øyeblikket seiler opp som ultrafarefullt område. Det er liksom ikke grenser for trusler og storkjefta skryt om USA militære overlegenhet Carter leverte.

Kineserne beholder roen og forsøker å hisse ned USA. Global Times i Beijing kommenterer:

"Carters words have been the most threatening China has heard since the end of the cold war."

Idag begynner da den aller største Nato militærøvelse som har funnet sted i verden etter den kalde krigens opphør i 1991. 31 000 mann/kvinner fra 24 nasjoner i ØstPolen bare noen meter fra den russiske grensa.

Moskva advarer: det finnes grenser for hva vi kan finne oss i i Romania og Polen,men de forsøker også å beholde roen.

Men som i SørKinaHavet og i ØstEuropa: bare tekniske feil under store øvelser kan være gnister som antenner krigsbranner.

La oss nå si at Nato/USA fikk den krigen de ønsket seg?

Her må vi bringe Sun Zis "Krigføringens Kunst" på banen,like aktuell som den ble skrevet 400 år før Kristus.

Absolutt ALT hva USA/Nato nå gjør bryter mot rundt de 100 grunnregler som Sun Zi framlegger for en vellykket krig.

En må ha oppslutning (helst begeistret) av befolkningen. Kriger i fremmede land koster ekstremt og gjør soldatene slitne. Landet som utfører krig må være i en harmonisk balanse.Ikke lag for mange krigsavsnitt. Ikke undervurder fienden. Studer!

Bryter denne Nato/USA krigen løs møter de Iran i Midtøsten og alle Jihadistene de har trent og væpnet i Libya og Syriakrigene. De møter Russland i ØstEuropa og Kina over hele ØstAsia.

Den pågående USA/Nato krigs- ramlingen mot Russland og Kina på samme tid er noe av det tåpeligste som har skjedd i krigshistorien siden Hitlers Operasjon Barbarossa av 1941. Det er faktisk eventyrlig godt gjort å manøvrere seg i en posisjon hvor de risikerer en 3 FRONTS KRIG. Jeg tror ikke historien kan vise til noe så hodeløst.

Allerede nå er en rekke stater i Europa på randen av borgerkrig. Tysk etterretning sender ut sjokkmeldinger på løpende bånd. Idag melder deutsche welle at bare i Hamburg befinner det seg 580 salafister og over 300 våpenskolerte Jihadister - sannsynligvis trent av Nato i Syria/Tyrkia.

De idealistiske tilhengerne av global multikulturalisme har jo aldri noen gang forstått at de arbeider for borgerkrig.

Eller som ekspert på slike saker,Franz Fanon,sa det: "Slavens innerste ønske er ikke frihet,men heller at han og hans slavemester,bytter plass".

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt