Verdidebatt

Sørgmodige bemerkninger

Det norske Europabildet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Her kommer noen setninger uten aggressivitet eller ironi,bare preget av melankoli. Som noen har oppfattet er jeg nå tredje års pensjonist ved Nationaltheatret og har som hobby å holde meg oppdatert på hva som skjer i Europa og verden. Det gjør jeg via min PC,leser aviser fra hele Europa.

Samtidig sjekker jeg de norske nyhetskanalene og noen aviser og blir derved fylt av melankoli. Hvordan skal det gå med norskingenes virkelighetsoppfatning når alt det norske media koker sammen viser seg å være det totale vås i godhetens og i den politiske korrekthetens navn?

Folk som leser meg vil huske at jeg utallige ganger spurte: hvorfor i all verden forteller ikke norsk presse om hva som skjer i vårt naboland Sverige?

Det fortoner seg nærmest som et arbeidsuhell at noen journalister fra Aftenposten fikk anledning til å gjøre gode reportasjer fra Gøteborg som ganske sikkert må ha sjokkert de overgode og korrekte abonnenter. Eller som Asessor Brack sier når Hedda Gabler skyter seg: "Sånt gjør man da ikke."

For Aftenpostens linje har vært at alt ordner seg. Vi kan ta noen ord fra det innkjøpte orakel Frank Rossavik 27 feb 2016: "EU har historie for å komme styrket ut av kriser. Med ryggen mot veggen har lederne skåret gjennom".

Det er jo det totale vås. EUs Sentralbanksjef Draghi sier nå at EU bryter sammen. Bare Tyskland har brukt 400 milliarder Euro på flyktningekrisa.

Østerrike har tilsvarende kjempeproblemer og det ga seg utslag i at folket valgte et ukorrekt parti med store marginer,FPØ. Huff,huff,huff,det folket som ikke kan te seg som de har fått beskjed om. Sosialdemokratene må arbeide hardere,sto det i Aftenposten.

Østerrike vil stenge Brennerpasset og det er hovedveien fra Italia til sentralEuropa.

Allerede NÅ har dette skapt det totale kaos i Italia og tyske Geopolitico skriver 28 april 2016: "Italien im Bürgerkrigs-Zustand". Politiet kjører rundt i pansrete kjøretøy og hæren patruljerer jernbanestasjonene og velgermassen raser i retning Fem Stjerners protestparti(26%),Lega Nord(15%) og Forza Italia(10%). Et valg i Italia idag ville gitt akkurat samme resultat som i Østerrike. Nok et "jordskjelv" som den korrekte pressen ville ha kalt det.

Hadde det ikke vært for at den franske hæren nå har inntatt hele Frankrike for bevoktning og avskrekking,ville det høyst sannsynlig eksistert borgerkrigslignende tilstander i en stat som bare går fra verre til vondt på nær sagt alle områder. Et valg nå ville ha utradert Hollandes sosialdemokratiske parti.

Globalistene i England er livredde for folkeavstemingen om EU i sommer og Visegradstatene i ØstEuropa risikerer utestengning fra EU da de bekjemper Islam og forsvarer kristendom.

Europa er i sin største krise siden andre verdenskrig og vår presse forsøker å late som om det ordner seg og blir normalt.

Det prosjektet er rett og slett kriminelt overfor det norske folk og det gjør meg sorgfull. Det blir fryktelig sjokk for norskingene at ingenting er normalt noe sted lenger. Og det vil de erfare fort.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt