Verdidebatt

Hei Sveis!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

HEI SVEIS!

Sommern 1991 var jeg på Ilseng. Ja, jeg har vært der jeg også. Har ikke kjørt bil siden, forresten, så dét er klart. Men jeg så altså en snauskalle der den sommern og jeg tenkte at nå må du ikke være så fordomsfull da, Ola. Så jeg tok kontakt og ble kjent med ingen andre enn Anders Krystad. Som var og er alt annet enn høyre. Og hvilket organisasjonstalent! Han må ha brukt fx Ringo Starr of The Beatles sitt argument: - Alle menn må en gang i livet prøve total barbus! - Fordi damene, fulgte da Anders gjerne opp, - de  jo bare kjenne ..
Og hver morgenoppstilling på Ilseng var det flere snauskaller i rekkene. Antallet økte dag for dag. Vaktene må ha lurt fælt på hva som var på gang.

2016 ..
I dag har jeg fulgt en pårørende til sjukehus. Etter legesamtale og installering på sengepost i åttende etasje med strålende utsikt over Oslo tok vi oss en kopp kaffe i pasientkantina. Der satt det to voksne karer fra før. Helt hårsnaua begge to. - Jøss, tenkte jeg, - nå må du ikke være fordomsfull som i 1991 da Ola, - dette er vel denne sommerns herrehårmote eller noe ..

Så kom jeg på hvor jeg var: Radiumhospitalet ..

Og ikke bare dét ~
Når jeg en halvtime seinere er på vei bort korridoren for å ta heisen ned i første og forlate sjukehuset for denne dagen blir jeg anropt av en kjekk, hårløs mann m/ veneflon og drypposer på trillestativ: - Ola Bog!?
- Eh, ja? svarer jeg, - har jeg sett deg før? Sorry, men du må ha lagt om sveisen siden sist?
Hvem han var?

- BRYGGA!

Han hadde hørt meg lese dikt på en demo.
Jeg fikk akkutt behov for å omskrive Stig Holmås ørlite. Så herved:

DET FINESTE SJUKEHUSBESØKET AV DEM ALLE

nå er vi visst overalt
for der
i korridoren
i åttende etasje
står en ung mann
og støtter bryggearbeiderne

Jeg kan bare gjenta: STØTT BRYGGEARBEIDERNE!

.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt