Verdidebatt

Tall taler for seg

Stemmer det at profeten Muhammad var en blodig mann, krigers og drapsmaskin? Tallene taler for seg. Her er en kort oversikt. Ikke sleng på påstander, hvis du ikke har historiske kilder som man kan feste lit til.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dr. Mohammad Amarah har samlet antall drepte i de forskjellige slagene som skjedde i profetens tid. Her er oppsummeringen. NB. Disse tallene er det nærmeste en kan komme på fra de kildene som finnes.

Jeg utfordrer de som ikke er enige om å henvise oss til andre historiske kilder som man kan feste noe lit til og som sier noe annet. I den islamske litteraturen står det faktisk navn og ca. dato på de som er blitt drept. Disse kildene har eksistert i tusen år, dvs. også når muslimene ikke trengte å forsvare seg fra slike tåpelige beskyldninger om at profeten var blodtørst, krigersk og drapsmann

Navn på slaget

Antall drepte fra muslimer

Antall drepte fra ikke-muslimer

Badr

14

70

Suwayg

2

0

Ka3b Ibn Al Ashraf

0

1

Uhud

70

22

Hamra Al asad

0

1

Arrajee3

7

0

Bir Maounah

27

0

Alkhandag

6

3

Bani Quraydhah

0

Se fotnoten. 1.

Abdullah Ibn Atk

0

1

Thee Qard

2

1

Bani Al mustalaq

1

0

Khaybar

20

2

Wadi Al Qurba

1

0

Mutah

11

0

Fath Makkah

3

17

Hunain

4

84

Al tayef

13

0

Sum

181

202

1. I tillegg til tallet på drepte av ikke-muslimer må det legges til de som ble drept i Bani Quraydhah. Her rapporteres det forskjellige tall i forskjellige kilder. De minste tallene er rapportert i en hadith og utgjør ca. 40 personer, men i andre sira-kilder snakkes det om 6 eller 800. Tidligere har jeg diskutert og argumentert for at det eneste riktige tallet som man kan feste lit til er 40. Både tabellen over og omstendighetene rundt dette slaget taler for det tallet. (Dette kan diskuteres seperat).

Når man har sett på disse tallene og hatt i bakhodet at den arabiske halvøye denne tiden var slik at alle kriget mot alle og at en liten krig mellom to stammer kunne føre til tap av tusenvis av menneskeliv, ser man hvor vær som var profeten med å behandle mennesker.

Hvem med vett i hodet kan, etter denne oppsummeringen hevde at profeten Muhammad var en krigsherre eller blodtørst mann.

I tillegg rapporteres det at profeten har fanget 6500 gisler i denne perioden (på ca. 10 år). Av disse rapporteres det at de som er sluppet i livet var 6350. Hva som har skjedd med resterende (ca. 200), må det, i følge kilden, forskes mer på. Det kan nevnes her at Koranen sier at gisler skal enten slippes fri uten noe betaling, eller skal de slippes fri mot en avtale. Drap på gisler er ikke et alternativ. Du kan for eksempel se K. 47:4 (NB. Ordet løsepenger som Einar Berg bruker er, slik jeg ser det, feil oversettelse. (Det arabiske ordet Fidaa betyr mot noe, det kan være frigivelse av andre gisler hos fienden, eller andre krav)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt