Verdidebatt

Hvem elsker Jesus?

Mange roper høyt om hver sin kjærlighet til Jesus Kristus. Men hvem er de som elsker Ham slik han selv ønsker? Slik at han velger vedkommende ut til sin egen brud? Det er jo ikke vi som velger oss Jesus, men Han som velger ut sin brud.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jesus lærer oss i Joh. 15:16: "Dere har ikke utvalgt meg, men jeg har utvalgt dere, og jeg har satt dere til å gå ut og bære frukt, frukt som varer, for at Faderen skal gi dere alt det dere beder ham om i mitt navn."

Tenk for en nåde som er over oss som kjenner Jesu bud! For vi har alle en stor nåde og hjelp over oss, til å holde Hans bud, slik at vi kan bære frukt for Gud.

Det er ikke alle som kjenner til Jesu bud. Derfor kan de heller ikke holde dem. Dette kommer av at de ikke elsker Ham. For hver den som elsker Ham, har Hans bud og holder dem.

Jesus lærer oss:
" Den som har mine bud og holder dem, han er den som elsker mig; men den som elsker mig, skal elskes av min Fader, og jeg skal elske ham og åpenbare mig for ham." Joh. 14:21

Derfor skal vi være veldig glade som har fått Hans bud. Ja, det er vår store trøst i livet. Den som ikke har Hans bud, kan umulig holde dem. Slik elsker Ham ikke, underviser Mesteren oss.

Det er kjærligheten til Hans røst som gjør at vi tar imot Hans bud. Men hvordan kjenner vi Hans røst, og hva er det som gjør at man eventuelt ikke kjenner den?

De som ikke elsker Jesus,  elsker heller ikke Hans røst. Slike personer ser bare bakdeler ved Jesu bud. De ser det som et tap, ja, som en sorg og en stor lidelse, og svært trengselsfullt mørke det å skulle følge denne røsten og holde de bud som hevdes der.

De ser kun baktdeler og hvordan deres navn skal bli rakket ned på. Hvordan deres ære skal bli klippet i sønder av de anerkjente blant de kristne og svinne blant de fine herrer i denne verden. De frykter for at forakten skal bli deres merkelapp i fremtiden. Alt dette får dem til å grøsse slik at de utrykker: 
"Nei, slik er ikke MIN Herre! Og, slik er ikke Hans bud! Min Herre er god og gir meg kun fred."

De som elsker Hans røst derimot, de ser både visdommen, beskyttelsen, nåden og rikdommen i vanæren som lydigheten mot Jesu bud bringer dem. De ser rosen deres tap, sorg, lidelser og trengsler for Hans navn fører dem til. De er mer opptatt av Jesu navn og ære enn sitt eget. De ser fordelen i forakten og jubler av fryd over forfølgelsen. Fordi deres lønn er stor i himmelen. For således ble profetene og de rettferdige forfulgt før dem.

La oss granske Jesu Kristi bud og finne dem og elske dem. Da vil vi også føres til de trengser og den forakt som de lover hver den som holder dem. Da skal vi også få æren og opphøyelsen sammen med Ham. For den som har lidt med Ham, skal også opphøyes sammen med Ham.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt