Verdidebatt

§ 219

Legemsfornærmelse med grov vold har fått en ny strafferamme på15 år, tidligere 6. Når en person idømmes slike straffer ligger det mye handling bak. Psykisk mishandling, ustabil psykisk helse, rus, fysisk vold, trusler og drapsforsøk gjennom flere år

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En slik person vil aldri bli ikke- voldelig. Det ligger gjerne fysiologiske forhold som ikke er forenlig med et normalt følelsesliv eller evne til rasjonell tenkning. Det kan være mye angst og tankespinn, tvangstanker, paranoia, sjalusi, kontroll og manglende empati.

Med rusmidler kommer også hodet i klem. Cellegiften gjør noe med tankeinnholdet. Råskap, kulde og likegyldighet veklser mellom depresjonen. Det mekaniske/animalske handlingsmønstret fremstiller mennesket som en robot.

Å være i ro blir en utfordring. Kriminelle jobber gjerne 24/7, ofte om natten når andre sover ut.

Våpen passer aldri inn i en slik sammenheng. Før eller siden blir det alvor. Våpeninndragelse skjer der pårørende har kompetanse til å vurdere tilstanden og melder fra til politiet.

Kontrollen forøvrig er ikke- eksisterende.

Våpenkyndig personale må også ta ansvar for å bringe saken til politiet.

Når helsepersonell jobber under slike forhold blir sikkerheten nedvurdert. Det skal ikke skje.

Å henge med kriminelle er ingen lek. I brøkdelen av et sekund kan de stå ved siden av deg å skyte midt i en andeflokk som flyr 5 meter over hyttetaket. Hva gjør du da?

De lader i taushet og lusker rundt med tanker i hodet som ikke gir seg til kjenne før de fyrer løs. Stakkars ender.

Ingen kan kontrollere blodkriminelle.

De lager egne handlingsmønstre i trafikken der 80, 1oo og 120 er mindre kjedelig enn 50,60,70 og 80. Hjernen fanger ikke opp nivåforekjellene godt nok. Nyanser forsvinner og den store skjelven utløses på rattet.

Justisministeren må snu alle stener i kampen mot våpen og andre former for lek og moro.

Å gå i skog og mark alene med skytevåpen burde aldri forekomme. Man har ingen rettrettmulighet hvis noe skjer.

Når man er oppvokst med våpen , jakt og friluftsgleder, virker tilfeldig omgang med våpen og kombinasjon rusmidler helt på jordet.

Det må skje noe med holdningene til naturens bærekraft og menneskets inngripen i det.

En voldsdom varer gjerne livet ut, men ingen trenger å vite forholdene bak straffen.

Den kriminelle selv er ikke tjent med åpenhet, og de miljøene som favner slike har gjerne svin på skogen selv, og ser deg som en alvorlig trussel. De skulle helst sett deg dø for egen hånd eller andre sin.  I mellomtiden kan de i hvert fall ødelegge deg så godt de kan.

Politiet har ingen lett  jobb.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt