Verdidebatt

Tragisk demenshendelse

Forferdlig tragisk, I Budstikka sto det å lese i dag om dom for vold mot pasient. Dømt for vold mot dement

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Asker-mannen prøvde å ta seg av sin demente kone alene. Det ble for mye. Nå er han dømt for grov vold mot kona
Da den demente kona motsatte seg både legehjelp og grunnleggende hygiene, steg frustrasjonen hos hennes ektemann.
Til slutt brast det for mannen.

...

Når jeg tenker på min egen situasjon. Hvor glad jeg må være at det var noen som tok tak i meg og kommunen, slik at min demente kone kom på sykehjem.
Det er situasjoner da sykehjemmet er en kjær utveg. I den forbindelse har jeg hevdet at man må søke å få til balansert tilbud når det gjelder hjemmetjenester, kortids- avlastninger  og sykehjem. Det er greit at de fleste av oss vil bo hjemme så lenge det over hodet er mulig, men vi trenger ikke "overdreven propaganda" fra det offentlige om dette. Man bør tilstrebe at sykehjemsdørene ikke er stengt når det trengs. Og at pårørende, fastleger og omsorgstjeneste i kommunen gjør det som er mulig for å unngå at ektefelle, samboer eller andre pårørende sliter seg ut. Jeg er klar over at det er vanskelig å få til tvangsinnleggelse på sykehjem, dersom den demente ikke skjønner sitt eget beste. Men i slike situasjoner som i nevnte tilfelle må man kanskje våge litt "inngrep" uten å risikere å bli satt i fengsel.

Etter min oppfatning er demens en av de verste folkesykdommer vi har - uten løsning på gåten hittil.

Jeg skulleønske at man i valgkampen kunne ha søkelyset mot en sykdom som folk flest kjenner til ennten som pårørende,naboer.venner e,ler på annen måte.

Hvorfor er man jikke mye mer opptatt av dette.Man bør jo også huske på at med tiltak uinnen demensomsorgen kommer det eldreomsorgen tikl gode både for demente som ikke demente.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt