Verdidebatt

Rivaliseringen i Europa

Tysklands oppstigning

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det var i januar 2014 at Tysklands ledere begynte å snakke om landets militære oppgaver i verdensmålestokk og dette ble etterfulgt av økede krigsbudsjetter. Dengang var militærbudsjettet på 32,4 milliarder Euro og meningen er at hele 35 milliarder Euro skal plusses på fram til 2019. Det er eksplosivt.

Veldig interessant at en "kulturavis" som Die Welt nå slipper til fagmilitære som Hans Rühle til å debattere i lange artikler om kvaliteten på den tyske tanksen Leopard 2 som det finnes 225 av idag. Rühle overveier om de ikke må utstyres med depleted ammunisjon og økes til 325 tanks. Militære spørsmål rykker inn på kultursidene og sjefsrevisjonist Ernst Nolte blir større og større i akademiske og militære kretser. Historien skal skrives om: Hitler var mye bedre enn Røde Armeen som befridde Auschwitz.

At Tyskland gikk begeistret inn for å lage en Eurohær,vakte ingen begeistring i Frankrike og her kommer reaksjonen.

Frankrike har et militærbudsjett på 31,4 milliarder Euro som også skal økes med 1,5 milliarder Euro til 2019. Dette er jo småpenger mot de tyske tallene, men den sektoren som blir rammet er helsevesen og bosubsidier. Hollande,sosialdemokrat,skal krige mot de nederste.

Det koster også å ha 10 300 franske soldater stående i Afrika og Arabia samt 7000 på gatene i Frankrike som gjør landet til Europas første politistat.

I øyeblikket er det uklart hvor Frankrike vil legge seg i forhold til den aktuelle krigsplanleggingen til stormaktene. Plutselig begynte fransk presse å skrive om hvordan forberede seg på å blokkere Kinesisk olje fra Midtøsten til det Indiske Hav!!! Dette er jo Pentagon-tale som jobber på spreng for å lage en asiatisk allianse rettet mot Kina: bestående av Japan, Australia,India,Singapore og Vietnam. Havner Frankrike på den linja?

Om man ser nøyere på kartet,ser man at USA helt fra Murens fall,har nedlagt milliarder av dollar på å bygge opp en blokk,en "sperre" av vasallstater som strekker seg fra Baltikum til Georgia og Grekenland. Nå opprustet til tennene og klar til krig mot Russland.

En av de helt sentrale årsakene til dette,skrives det ikke om i norsk presse og forklaringen kan være så enkel: de skjønner ikke noe særlig av det. Hva skjønner de egentlig?

Helt siden Rapallo i 1922 og Stalin-Hitler pakten 1939 og Egon Bahr/Willy Brandts OstPolitik på 1960s, har marerittet for USAs planer om verdenshegemoniet, vært om Russland og Tyskland gikk sammen. Da ville Russland/Tyskland være verdens supermakt,udiskutabelt. Worldhegemony har vært USAs offisielle politikk fra 1890.

Der Spiegel skriver om den amerikanske - NSA - overvåkningen av den tyske eliten. Det er fullstendig grotesk og forteller bare vilke ekstreme fobier USA har om at Tyskland vil forråde dem og alliere seg med "fienden" - Iran,Kina,Russland.

I Norge jobbet jo PST hardt for å lansere Aftenposten som "løgnere" om overvåkningen i Oslo, men i Tyskland har man funnet ut at Bundesnachrichtendienst (BND) var USAs aller beste partner i overvåkning av Merkel og annen elite. Ikke minst Gerhard Schröder,Putins nære partner. Skulle det være annerledes i Norge?

Norsk presse er ikke annet enn et sammenhengende psy-ops. En lager et verdensbilde som skal bygge entusiasme for permanent amerikansk krigføring. Og så lenge det ikke finnes noen kritisk opposisjon lykkes makten med sin hjernevask.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt