Verdidebatt

Læren om den falske opprykkelsen

Alle kristne som da lever skal gjennom trengselstiden og oppleve antikrist.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dessverre blir mange kristne lurt av den falske læren om opprykkelse før trengselen. Dette ble første gang forfektet av John Nelson Darby på midten av 1800-tallet.

Matt 24:29-31 er helt klar på kronologien: "Så snart denne trengselstiden er over, skal solen bli formørket og månen miste sitt lys. Stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes. Da skal Menneskesønnens tegn vise seg på himmelen, da skal alle folkeslag på jorden bryte ut i klagerop, og de skal se Menneskesønnen komme på himmelens skyermed stor makt og herlighet. Når basunen lyder, skal han sende ut sine engler, og de skal samle hans utvalgte fra de fire verdenshjørner, fra den ene enden av himmelen til den andre".

Mer komplisert er det egentlig ikke.

Læren om bortrykkelse før trengselstiden kan vise seg å bli meget farlig, fordi disse kristne da ikke er forberedt på de vanskelige tider som ligger foran oss.

Hva vil skje når millioner av kristne oppdager at de ikke blir opprykket, men må gå igjennom trengselstiden? Vil de da være i stand til å holde ut og forbli trofast i troen?

Der finnes mye skrevet om dette, og her en et nettsted som går i dybden av dette temaet (for de som vil studere temaet nærmere): http://www.bibelstudie.org/114296812

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt