Verdidebatt

Det er sola som styrer klimaet

Professor Emeritus Arnfinn Langeland (hydrobiologi, NTNU) har både i Adresseavisen og på Klimarealistenes nye webside gjort oppmerksom på hva som styrer klimaet. Påstandene om at det er mennesket som styrer skaperverket er igjen påvist som uriktige.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

http://www.klimarealistene.com/2015/03/17/det-er-sola-som-styrer-klimaet-pa-jorda/

Her kan du lese om det passerte solmaksimum i syklus nr. 24 og det forventede kaldere klima mot år 2020.
Du kan lese om likevekten mellom innkommende energi fra sola (oppvarming) og utgående infrarød energi (avkjøling). En konsekvens blir at den påståtte drivhuseffekten av CO2 blir en fysisk umulighet.

Nok en gang vises det klart og konsist at hypotesen om menneskeskapte klimaendringer er grundig testet mot observasjoner i naturen, for ulike tidsperioder og falsifisert. Det eksisterer ingen observasjoner av menneskeskapte klimaendringer, de er for små til at de kan observeres i naturen! Nullhypotesen om naturlige klimavariasjoner - som er at alle klimavariasjoner er naturlige - kan ikke forkastes.

Når skal Norge skaffe seg en faktabasert klimapolitikk? 
Når skal vi slutte å bruke et tresifret antall milliarder på helt meningsløse klimatiltak, når disse pengene kan brukes til rent drikkevann og elektrisitet til verdens fattigste? Eller til skole, sykehus og vei her hjemme?

Er det etisk forsvarlig å fortsette med klimatiltakene når så mange fattige mangler det meste?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt