Verdidebatt

Norge - Israel

Tragiske feillesninger.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har nå kommet halvveis i Aage Sivertsens bok "9 april 1940". Det slår meg at dette ikke bare er en historisk type bok, men også et samtidsportrett av Norge for akkurat så forvirra,amatørmessig og provinsielle opptrer norske politikere den dag idag. Like før den tyske invasjonen beordret man en utrent norsk hær til å ta oppstilling i Finnmark for å møte hovedfienden: Sovjetunionen!!

Men selv Israel, hvis eliter er langt mer kosmopolitter og sofistikerte enn norskinger,gjør helt hårreisende feillesninger av situasjonen. Jeg begynte å skrive om den TREDJE INTIFADA i slutten av oktober og når den nå er i full gang med dreping,uttrykker denne nevnte eliten forbauselse. At Jerusalem skulle bli senter for den, kommer som et sjokk.

Hva var det så israelerne tenkte? Jo at israel-palestinerne i Jerusalem var blitt integrerte etter multikultuell ønsketenkningsmodell,at en internasjonal by som Jerusalem hadde fjernet barbariet fra Muhammed med beduinersabelen på 600-tallet i ørkenen. Helt feil.

Israel gjorde faktisk samme feil som Norge før 9 april 1940. Eliten hadde funnet ut at det var IRAN som var Hovedfienden og utfra det konseptet hjalp man det globale Jihad til å føre krig mot den sekulære staten Syria. Israel hjalp til å pleie Jihadister som hadde bitt seg fast på Golan og enset ikke at disse var religiøse kusiner av Islamsk Stat som når som helst kunne gifte seg med hverandre igjen.Og det tyder alt på nå.

Etter tre års israelsk krigs- bistand til globalt Jihad i Syria,begynner man så smått å legge om kursen: Vi må støtte Bashar al-Assad. Det hadde ikke vært noen Tredje Intifada i Jerusalem idag såfremt Israel hadde alliert seg med Syrian Arab Army og knust Islamsk Stat og Qaida i kim. For dette må de belage seg på å betale en fryktelig pris for  nå vaier det svarte Islamsk Stat -flagget i ØstJerusalem. Sammen med Hamas-flagget.

Netanyahu skjønner vel at Israel har ballet seg inn i en fryktelig vanskelig situasjon og drar til: "Israel-Arabere,pell dere vekk fra Israel. Dra til Gaza eller Vestbredden om dere syns det er bedre der!"

Det er som om mange israelsk jøder nekter å tro at de står overfor en global Jihad som allerede angriper dem i Peru,i Bulgaria og i hjertet av Europa: Paris. Paris kommer etterhvert til å bli en kampzone mellom Jihad og det franskjødiske samfunnet. I helgen ble en brannbombe kastet mot en jødisk restaurant og en tenåring ble stygt banket opp. Hollande vil forby Ligue de Defense Juive som på norsk blir: Jødiske Forsvarsstyrker.

I komplett økonomisk-politisk sammenbrudd spiller nå Hollande russisk rulett med nasjonen og har funnet ut at JihadTyrkia og wahhabi SaudiArabia er de sentrale landene som kan redde ham og det sosialdemokratiske partiet fra kollaps. Frankrike har lagt seg på den hardeste pro-Jihad linja av alle de europeiske landene.

Den av "venstresida" så forhatte Bat Yeor fikk jo kritikk fordi  hun av og til kunne bli litt eksaltert i sine prognoser, men idag kan vi jo se at hun får helt rett: Frankrike er villig til å kaste Israel overbord for en økonomisk-politisk allianse med militante Jihad-stater i MidtØsten.I Libanon tjener Frankrike på å levere våpen til et par milliarder dollar og Saudiene betaler dem for det.

Da Frankrike nå er et slags afro-arabisk land kan man heller ikke bli forbauset over at 16% av befolkningen er positive til Islamsk Stat.

Resultatet av dette er at den Koalisjonen som USA leder mot Islamsk Stat er dypt splittet: Nato-landene Tyrkia og Frankrike står på motsatt side av barrikadene til NatoEngland og NatoUSA. En må jo forstå at dette vil få alvorlige følger inni EU og gjøre dens krise verre enn den allerede er.

SaudiArabia har en stor hær med moderne våpen. Her løftes det ikke en finger for å krige mot Islamsk Stat og det kommer av at all ungdom i kongedømmet,nærmest er hjernevasket på akkurat og nøyaktig samme religiøse syn som Islamsk Stat: wahhabisme. Blodig ørken Jihad fra karavaneplyndrer Muhammeds tid. Makten er redd for at ungdommen går på krigsstien mot dem såfremt de bomber Islamsk Stat.

Og som pro-saudisk spaltist Al-Zaydi skriver: i SaudiArabia ligger nå ballen hos Ministeriet for Islamske Affærer som har til oppdrag å være religiøst politi for 94 304 moskeer. Zaydi vet godt at i mangfoldige tusen av disse hisses det til Jihad for Islamsk Stat og mot Kongehuset Saud.

Det er bare i Norge man ikke forstår at såfremt en skal utvikle og produsere Jihadister,må man ha moskeer og andre møtepunkter hvor imamer og mullaher bygger opp den riktige religiøse hengivelsen for  Jihad. Overalt i den muslimske verden er det streng overvåkning av livet i moskeene, men den gjeldende offisielle oppfatningen i Norge er at Jihad-terrorismen ikke har noe med Islam å gjøre i det hele tatt. Derfor er de mest kjente Jihad-imamer i Europa stadig på besøk i Norge. For her skjønner man ingenting av det.

Som sagt innledningsvis: boka 9.april 1940 er ikke bare et historisk bidrag, den er også en portrett av norsk elite og norsk politisk kultur/ukultur. Før som nå,ikke mye er endret.

Helt aktuelt,spør du meg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt