Verdidebatt

Krigene og verneplikten

Bemerkninger om livet i Norge.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I over fem år har det ikke vært noen hemmelighet at USA ser på Kina,Russland og Iran enten som rivaler,(competing powers) eller som fiendtlige. Det er ingen hemmeligheter rundt dette siden Obama tilbrakte mye tid i Asia med å smi nye allianser og bygge nye militærbaser rundt Kina.

Akkurat det samme har skjedd rundt Russland. Avtalen med Gorbatsjov gikk ut på at Nato skulle holde seg rundt Tyskland, men nå vil de gjerne gjøre Nato-stat av Ukraina og alle stater rundt Svartehavet - også kalt et russisk hav.

I forbindelse med dette har det pågått en debatt i USA - som heller ikke har vært hemmelig - at USA har verken økonomi eller nok soldater til å involvere seg i kriger mot de nevnte, 490 000 aktive. Aftenposten skriver 30 sept at USA skal bruke 6000 milliarder kroner for å oppgradere atomrakettene. Vi må ha klart for oss at forholdene i de ulike ghettoene i USA er så drastisk forverret av arbeidsløshet (Ferguson/Detroit) at politistyrkene inni USA forlengst er utdannet med paramilitært utstyr for å møte "street riots".

På det psykologisk/økonomiske plan er det knapt noen stat i verden som er mindre laget for store omfattende kriger enn USA. Krig koster penger,penger og mere penger.Og forsvaret er plaget av selvmordsepidemier.

Det er da også ved alle de siste Nato-konferansene sagt at USA kan ikke fortsette å bære byrdene av 75% av Natoutgiftene og hvert enkelt medlemsland må betale mer og dele byrdene. Lettere sagt enn gjort da Frankrike (f.eks) er på vei inn i den samme økonomiske svarte gryte  som Hellas og Spania og har allerede blakket statskassen med kriger i Afrika.

Tyskland hadde sjokk eksportfall i august (sannsynligvis Russersanksjonene),men deres greie er på en smart måte å frigjøre seg fra USAs formynderi. De ønsker helst å flytte fram sine militære brikker på Berlins premisser.

Vår forsvarsminister (tro det eller ei) Ine Eriksen Søreide skriver da i Aftenposten idag 14 oktober: "Vi står i en krevende sikkerhetspolitisk situasjon i Europa,og ser et komplekst globalt trusselbilde." Dette er som tatt ut av aktuelle pressemeldinger fra Pentagon, men pytt. Søreide koker over av stolthet på våre tv-skjermer om at Norge som første Nato-land igjen har innført allmenn verneplikt. For å forsvare Norge? Glem det. Hele Norges moderne forsvar går ut på internasjonale operasjoner i Nato-regi. Det begynte med Telemarkbataljonen på Balkan,deretter Afghanistan,så den norske bombingen for Qaida i Libya som også SV ivret ekstremt for. Hva blir det neste?

I aller dypeste hemmelighet anerkjente også Norge en ny syrisk regjering som folkerettslig representativ for den Arabiske Republikken Syria uten at verken Storting og offentligheten fikk diskutert dette.

Alt dette merkelige kan skje i Norge uten innblanding og kritiske kommentarer fordi det overhodet ikke finnes noen politisk opposisjon. Se fakta i øynene: bortsett fra enslige svaler som en Pål Steigan eller en Bjørn Nistad f.eks, mener alle partier/miljøer i Norge akkurat det samme,men bare mere utdypet enn på Georg Johannesens tid. Da skrev bergenseren at i Norge er Nato Gud og presidenten i USA er Jesus. Dette er jo langt mer sannferdig idag enn på 1970-tallet.

Fremskrittspartiet skulle stoppe innvandring. De henger i rompa på Høyres politikk på samme vis som SV overfor AP. Og flytter over banksuverenitet til EU.(Aftenposten idag)

Så har vi Arild Rønsen i Klassekampen som vil at SV skal slå seg sammen med Rødt da han mener at det ikke er noen forskjell. Og det har han jo helt rett i. De er begge sosialdemokratiske ideologer for finansglobalismen.

Hvis de var mindre interessert i sine parlamentariske karrierer og statssekretærtaburetter og mere interessert i den norske arbeiderklassen og nasjonens skjebne,burde de nedlegge seg selv.

Hvis noen syns dette høres hardt ut,nevner jeg mitt tidligere forslag: at SV søker ansettelse i Nato og Rødt ber Transport og Havnearbeiderforbundet overta Sentralstyret i partiet. Det aller siste hadde det vært litt stil over,men det vil ikke skje blant akademisk radikalisme. Mere viktig med niqab på gatene.

Vel. Nå startet som bebudet krigen mellom NatoTyrkia og PKK på søndag og har pågått siden med bombing av kurderbaser.

En må ikke ble forundret hvis Søreides nye norske Nato-verneplikt arme vil bli satt inn for å knuse kurdere. Vi er jo så opptatt av NatoTyrkias sikkerhet som Jens Stoltenberg nylig sa på tv. De har bare en av verdens største armeer: 700 000 mann.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt