Verdidebatt

Avviklingen av Israel

Kissinger er for optimistisk.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Norge er fremdeles såpass under hælen til den politiske korrekheten at det er uhyre sjelden at det frambringes en kronikk eller artikkel hvor det står noe som er ubehagelig sant om situasjonen med Islam og Midtøstenkonfliktene. Her på verdidebatt har vi mange interesserte i dette. Jeg anbefaler dem å lese arabiske og israelske aviser så havner de ikke ned i norsk sjettedivisjon så lett.

Det aller siste interessante er at kong Abdullah fra Wahhabi-staten SaudiArabia har tilkalt alle vestlige ambassadører til palasset i Riad og slått full alarm: både Europa og USA vil ha Islamsk Stat over seg i løpet av høsten.

David Cameron i England har også slått full alarm om islamsk terrorisme. "Vi står overfor en større og dypere trussel mot vår sikkerhet enn vi noen gang har stått overfor."

I arabisk presse brukes Frankenstein-metaforen av mange nå. Analytiker al-Habtoor fra Emiratene skriver: "I den arabiske verden,vender Frankensteins monster seg mot sine egne herrer." (29 august 2014,Al-Arabiya)

Sånn er det Habtoor ser på framveksten av Islamsk Stat.

Politikken til den opprinnelige syriske opposisjonen ved Free Syrian Army utviklet seg i en retning som Vesten ikke var fornøyd med.

"Islamsk Stat ble bygget i Syria som et vestlig redskap for å skade den popularitet som Free Syrian Army fikk i den arabiske verden.

Det finnes nok av bevis til å trekke den konklusjon at Islamsk Stat var trent av regionale og vestlige makter som vendte ryggen til den legitime opposisjonen, de modige i Free Syrian Army. På mysteriøst vis fant vestlige våpen deres vei til hendene på til Nusra og Islamsk Stat som snudde disse mot Free Syrian Army.

Dette var bevisst orkestrert ved en usynlig hånd."

Det som trengs,skriver Habtoor, er en undersøkelse av hva USA har drevet med under denne krigen, men ikke stoppe der for både England og Frankrike har vært USAs juniorpartnere i Syriakrigen.

En kan si det slik at det var England som var USAs læremester når det gjaldt å bruke militant islam som krigsredskap. Og deres aller viktigste partner i moderne Nato-krigføring fra 1979 av,var wahhabi SaudiArabia.

Det har kommet ut en rekke bøker om LONDONISTAN som hevder at  det vestlige sentrum for global Jihad er England/London. Kjent er det at MI6,etterretningsorganisasjonen,hyrte Qaida til å ta livet av Qadaffi,men mislyktes. Alle jihadistorganisasjoner i verden fikk anledning til å sette opp butikk i England til stor irritasjon for Frankrike blant annet. Årsaken til dette var at MI6 fremdeles drev med Lawrence of Arabia - tricksene sine. Hvordan snu Jihadistledere til dobbeltagenter og å bruke Jihad som et våpen i deres utenrikspolitikk.

Den sentrale samarbeidspartner for England/USA helt fra 1950-årene i dette var SaudiArabia som er selve Gudfaderen innen islamsk terrorisme: finansiør og organisator i særklasse. Uten pengene derfra ville Qaida gått til grunne for lengst.

Det som nå skjer er at verken SaudiArabia og England - pionerene innen wahhabi-terror - ikke har kontroll på det apparatet de selv har skapt. Panikken er skyhøy fordi Jihadister gjennom førti år har fått anledning til å bygge opp underground infrastrukturer i disse landene - mot at Jihad utførte internasjonale krigstjenester som motytelser.

Vel. Hvordan arter det seg for Israel etter femtidagers krigen?

Tar jeg ikke feil sa  Kissinger at Israel ville vare i 30 år til. Jeg tror at dette er et altfor høyt tall. Israels håndtering av den siste krigen er så håpløs at nedleggelsen vil komme langt tidligere.

Geneveavtalene om krigføring er jo en nitidig utformet protokoll hvis hovedpunkt er å sikre sivilbefolkningen i krig og la krig være en militær konfrontasjon. Hamas Qassam-hær har også studert dette dokumentet og på hvert punkt funnet ut at vi gjør stikk motsatt Geneveavtalen.

Hamas plasserer bevisst sine politiske og militære infrastrukturer i sivile områder. Enhver som derved kriger mot Hamas vil umiddelbart tape mediakrigen på tv hvor Mads Gilbert og Sidsel Wold viser til de døde barn og gamle.

Hamas lederskapet tenker slik: såfremt vi kan vinne den globale mediakrigen,kan vi ofre noen av våre egne for dette viktige slaget. Tankegangen er ikke ulik Khomeini under Irak-Iran krigen: "La Iran gå opp i ild og brann,bare Islam seirer."

Med andre ord: det er helt umulig å føre noen "krig" mot Hamas. Det kan ikke bli noe annet enn et sivilt blodbad under Hamas krigsfilosofier.

Og hvis man tenker seg at krigen hadde vart i ytterligere femti dager, ville sannsynligvis utallige synagoger i Frankrike og verden forøvrig, vært brannbombet med Molotovcocktails.

I øyeblikket er det noe så tuslete og hjelpeløst over Netanyahus politikk: "Jeg håper Abbas (Fatah-PA) vil "skille" seg fra Hamas."

Hvem i all verden er interessert i Abbas på den palestinske scenen idag. En gammel gubbe som har blitt ultrarik på bistand og vestlig dumhet.

Det man feirer seriøst blant palestinerne i øyeblikket er at krigen brakte Fatah,Qaida,IS,PFLP,Islamic Jihad og Hamas sammen i nasjonal enhet. Det er krigens store politiske gevinst såsom disse ser det. Der jubles for dette.

Disse klarte da å avfyre 4500 raketter mot Israel fra 8 juli, noe som har løftet palestinernes anseelse og begeistret den islamske Ummahen helt til Kina og Tromsø. Både Hizballah og Iran ilte til med gratulasjoner og lovet påfyll med nye raketter.

Som taler for Islamsk Jihad sa på deres militær seiersparade på Gaza  29 agust 2014:

"Israel er en stat moden for utslettelse og nederlag stillt overfor armeene til Ummahen."

Jeg beklager å måtte si det, men Abu Hamza har helt rett.

Vi er tilbake til dette med å se alle brikkene på sjakkbrettet. Natos og AP/SVs Libyakrig har gjort Libya til en Bastion for Qaida,Islamsk Stat og Muslim Brotherhood. De jobber med å erobre Sinai for det globale Jihad.

Al-Maqdi som på norsk kalles "Jerusalems omgivelser" er sponset av disse og både Nusra og Hamas er igjen sponset av Qatar.

Som israelske veterananalytiker Pinhas Inbari skriver 28 august: "At Nusra og/eller al-Maqdis overtar Quneitra (på Golan) betyr at Hamasleder Khaled Mashaal har etablert nok en front rettet mot Israel - denne gang i nord."

Men det Israel gjør er å skyte på den syriske armeen!!!!

Og nå snakkes det i Nato-kretser om at en må knekke Islamsk Stat, men det blir jo ikke gjort. USA/Nato er opptatt av å forberede storkrig mot Russland og imens får Islamsk Stat rom og tid til å halshogge og bygge Shariakalifat.

Telemarkbataljonen blir ikke sendt til Kurdistan for å kjempe mot islamsk fascisme,men til Latvia for å øve i storkrig mot Russland.

Hvordan kan Israel ha noen sjans oppi dette?

Det toget har gått ved femti-dagers krigen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt