Verdidebatt

Heia Arendal!

Dorske Arendal er blitt stedet for sterke debatter og synliggjøring av mangfoldet i Norge.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Er du ute etter gratis vafler, er det til Arendal du skal reise denne uken. Er du glødende Frp-tilhenger kan du fortære en variant med Frp-logo innstekt, servert på en av over de 100 stands som er satt opp i «politisk gate».

Arendalsuka er stedet der landsbruksminister Sylvi Listhaug refser matgigantene for å toppe prisene. På en annen brygge diskuterer helseminister Bent Høie bioteknologi, mens tilhørerne spiser politisk ukorrekte grillede scampi.

Regjeringspartiene er ikke alene. Alle de store organisasjonene og partiene er til stede. Engasjementet viser at den årlige Arendalsuka i begynnelsen av august er blitt et de viktigste politiske møtestedene i Norge. Selv i et år der det ikke er valg, har aktiviteten økt med 30 prosent.

I dag er det storfint internasjonalt besøk. NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen reiser til Arendal for å kunne møte statsminister Erna Solberg. Alle de politiske partiene har tatt med seg sine staber og fremste folk til den flotte sørlandsbyen. Kildene er lett tilgjengelig, og NRK sender «politisk kvarter» fra sitt studio i byen.

Arendalsuka er blitt en troverdig norsk kopi av den svenske Almedalsveckan på Gotland. På sekstitallet steg Olof Palme opp på lasteplanet til en bil og holdt et improvisert politisk innlegg i Visby. Det ble starten på et ukes arrangement i begynnelsen av juli som fullstendig har sprengt kapasiteten til den lille byen med middelhavspreg.

Posisjonen til Almedalsveckan er blitt så sterk at organisasjoner og partier ikke våger å holde seg borte. Nå skjer noe av det samme med Arendalsuka. Hotellkapasiteten er allerede sprengt. Også når det gjelder overnatting har Arendal kopiert Almedalen. Et turistskip har lagt til kai og dekker noe av overnattingsbehovet for alle som vil se og bli sett.

Arendal er blitt mer en varme fiskekaker på brygga. Vi må glede oss over tiltak som løfter samfunnsinteressen.

Les mer om mer disse temaene:

Helge Simonnes

Helge Simonnes

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt