Verdidebatt

Siv Jensen vet det som skal undersøkes

Det er flere ordtak som beskriver det vi nå er vitne til: Et går slik: Det er en dum hund som biter hånden som forer den. Et annet dreier seg om å løfte en stein for å slippe den på egne bein. Enda ett dreier seg om "opp som en hjort og ned som en ..

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er helt utrolig, det som nå skjer. Vår fungerende statsminister, Siv Jensen, uttalte nettopp på NRK at Norge måtte reagere på nedskytingen av det malaisiske passasjerflyet med nye straffetiltak overfor Russland. Da sier hun indirekte at det er Russland som står bak, selv om undersøkelseskommisjonen ennå ikke har avlagt rapport. Jeg begynner å lure på om hun ikke er vel bevart, og ikke minst fordi en rekke uavhengige nettsteder nå sier rett ut at flyet ble skutt ned av et jagerfly. (indirekte betyr dette ukrainsk). Det er funnet kulehull fra maskinkanon i skrogdelene.

Svaret om importstopp av norsk laks til Russland, fra russisk side, vil ramme hele kystnorge sterkt, med prisnedgang og arbeidsledighet og også andre negative ringvirkninger. Dette skal vi altså utsette kyst - Norge for i solidaritet med "neokonservative" i USA som får avgrunnen å åpne seg overalt hvor de har deltar. (Jfr. meldinger om ny amerikansk bombing i Irak, nå mot deres tidligere allierte "frihetskjempere" fra Libya og Syria.)

Var det noen som trodde at Russland ville finne seg i økonomisk utpressig uten mottiltak?  Ja, når jeg leser kommentaene fra norsk side, får en det inntrykket. Fryktelig hva Russland kan finne på med importstopp av mat fra EU og USA med tilbehør (bl.a. Norge). De vil nå hente maten fra andre land f.eks. fra Latin-Amerika. EU som lenge har vært både i en økonomisk og politisk krise vil bli rammet meget hårdt.

Som det ble klart i vår er Russland i ferd med å koble gassledningene mellom øst og vest i landet og utvide kapasiten i øst. Det betyr at de ikke er økonomisk avhengig av levering til Vest-Europa. Mange land i Vest-Europa er avhengig av russisk gass, noen fullstendig. At de lar seg presse til straffetiltak overfor det landet som forsyner dem med "livsblodet" energi, forteller meg om et lederskap som ikke lenger makter å tenke på sin befolknings interesser, men som reagerer som en hund på "apport"-ropet fra USA-ledelsen.

I Ukraina stenges nå det varme vannet fra kranene for å spare gass. Landet skylder Russland milliarder i ubetalte gassregninger. Spørsmålet er hvor lenge befolkningen vil finne seg i stadig sterkere innskrenkning i levestandarden og samtid støtte en regjering som bruker uhorvelige ressurser til krig mot sin egen befolkning. Meldingene om nye opptøyer på Maidan-plassen kommer naturligvis ikke frem i våre medier. Mediene er ikke frie men tjener bestemte økonomiske interesser.

Det er flere ordtak som beskriver det vi nå er vitne til: Et går slik: Det er en dum hund som biter hånden som forer den. Et annet dreier seg om å løfte en stein for å slippe den på egne bein. Enda ett dreier seg om "opp som en hjort og ned som en ...."

Det er tydelig av Norges regjerings solidaritet ikke er rettet mot det norske folks interesser, hverken politisk eller økonomisk. Her gjelder det å tekkes de neokonservative i Washington for enhver pris. Nobelkomiteen gjorde det samme, med et meget pinlig resultat da næringslivet ble bekymret for konsekvensene. Mangelen på politisk ryggrad var tydelig. Skal Norge delta i en fremtidig Nato-krig mot Russland på grunn av Ukraina?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt