Verdidebatt

LIVEODDSEN - den nye bjellesauen til Norsk Tipping

Med Liveoddsen er mobiltelefonen i ferd med å bli en enarmed banditt i stadig flere husholdninger.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Fotballfesten fra Brasil ruller videre, og på Hamar står jubelen i taket for Norsk tipping knuser den forhåndsantatte omsetningen på rundt 100 millioner kroner, og det dobbelte er sannsynligvis innen rekkevidde.

"Alt blir morsommere når noe står på spill", runger tippeselskapets reklamekampanje for Oddsen. Men i samme øyeblikk som omsetningspilene peker mot nye høyder i Norsk Tippings lokaler på Hamar, og bedriften opplever innbringende "julekvelder" under verdensmesterskapet i fotball, vil flere familier og enkeltskjebner kastes ut i kriser med  behov for profesjonell hjelp fordi spillaktiviteten brøt den snikende overgangen til avhengighet.

Sportsspillsjef i Norsk Tipping, Per Emil Granmorken, sier blant annet til E24 at Liveoddsen er; "en tjeneste som tilbyr spill under selve fotballkampen og som har blitt en svært viktig kanal for selskapet."

Og videre; "det er mobilen som vokser raskest av spillkanalene. Faktisk er det mobilenheten som enkelte dager har bidratt med størst omsetning", sier Granmorken til E24, 28.juni 2014.

Hvilket lag scorer neste mål? Kommer det flere scoringer når det gjenstår f.eks 10 minutter av kampen? Scorer Neymar i løpet av 90 minutter? Hvilket lag får flest hjørnespark? Slik finnes det i grunnen ingen grenser for hva mobilbanken kan håndtere av spillaktivitet med et par tastetrykk fra gostolen foran TV-skjermen eller fra et tribunesete på en hvilken som helst kamp.

Og Norsk Tipping er naturligvis godt nok rustet til å ta i mot den økende pengestrømmen som Liveoddsen bidrar til , men hvordan er ståa i det relativt begrensede hjelpeapparatet for spillavhengige? Hva har de å slå i bordet med når spillskammen og det endelige avhengige tippe-teppefallet er et faktum? Er de klare til å håndtere følgeskadene av at mobiltelefonen er i ferd med å bli en enarmed banditt i stadig flere husholdninger?

For med den nye bjellesauen til Norsk Tipping - LIVEODDSEN - har vi etter min mening fått det fotball- og idrettsgamblingspillet med høyest risiko for avhengighet, og hjelpeinstansene vil om kort tid møte det egentlige skadeomfanget av spillaktivitet med mobilen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt