Verdidebatt

Aftenposten i full gang.

"Den manglende løsningen".

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Som jeg varslet igår,vil vi nå få en George Orwell-omskrivning av norsk pressehistorie for Syria de siste årene, for å starte en ny propagandakrig. Situasjonen er den at "opprørene" i Syria nå angriper en tilnærmet vestorientert stat,Irak,og for å få til en hitlerisering av disse "opprørerne", må også historien om Syriakrigen omskrives.

Dette er akkurat som i gamle stalinistiske stater: for hver gang det kom en ny leder,måtte partihistorien skrives om for å kaste vakkert lys over den nye ledelsen.

La oss nå idag ta for oss Kristin Solberg i Aftenposten 15 juni 2014:

Overskrift er : "Det som skjer i Irak er delvis et resultat av manglende løsning på Syria-krigen".

Vi kjenner jo alle hva som er Aftenpostens anbefaløte løsning på Syriakrigen. Det er at det er den sekulære Baath-staten ledet av Bashar al-Assad, må gå fordi han er en Hitler. I det nylig avholdte valget i Syria fikk han 88% av stemmene og da går tankene til avdøde ambassadær Longva som for mange år siden redegjorde for en utvikling i den retning. Han hadde greie på Syria og ble fort droppet av media.

Flertallet av syrere har ingen - absolutt ingen - interesse av at morderiske wahhabi-islamister overtar makta. Men det har faktisk vært norsk presses poeng: at de skulle det fordi de var heroiske "opprørere" og Spaniakjempere.

Så drar Solberg en historie om hvor fæle ISIL var IFJOR i landsbyen ATARIB,nevner uhyrlige overgrep som er helt likt for Nusra og andre fundamentalister også, men nå er det altså ISIL som står på programmet.

Spørsmål: hvis det var Solberg som var i byen ATARIB ifjor,skrev Aftenposten noe om hvor fæle de var?  Jeg kan ikke huske det og jeg vil bli gledelig overrasket hvis hun gjorde det,for Aftenposten gikk så langt som å anbefale Nato militært inngrep uten FN-mandat.

Deretter kommer den edle historien om at USA ikke har "støttet syriske opprørere med våpen."  Grunnen til massakren i Benghazi på den amerikansker ambassaadøren og hans CIA-medarbeidere der,skyldes at de drepte var dypt involvert i kjøp og salg av libyske kvalitetsvåpen og forsendelse av disse og Jihadister til Syria. I sånne saker oppstår det lett tvister og misforståelser. Grunnen til at denne massakren legges lokk på i USA, skyldes at ingen ved makten vil at det skal graves i dette.

Så kom det våpen fra Kroatia og det ble kjøpt våpen fra Ukraina og ser man på et kart over Syria er det bare to stater som kan skipe inn hundrevis av tonn krigsmateriell til Jihadene i Syria: det er Jordan og Nato-Tyrkia.

Og det er da heller ingen hemmeligheter at den militære flyplassen ESENBOGA utenfor Ankara knapt har jobbet med annet enn inntak av krigsmateriell. Og britiske,amerikanske offiserer har stått for treningen av Jihadister i Qatar,Jordan og Tyrkia.

Etter at USA hadde slike enorme tap av militært personell i Afghanistan og Irak,kom det opp en ny krigstese under Obama: "Leading from behind." Det vil i praksis si at USA delegerer myndighet til vasallstatene SaudiArabia-Qatar-Tyrkia og Jordan til krigens daglige drift, noe som da har fått apologeter for USA til å frikjenne USA i Syriakrigen. Det disse kan strekke seg til er å si at USA jobber med de "moderate" islamister vilket naturligvis er det totale Donald Duck: det finnes ikke noe sånt.

Solberg forsøker seg ad denne veien hun også:

"Det er et symptom på at gruppens ekstreme ideologi er fremmed i regionen og at de vanskelig vil kunne styre med annet enn tvang".

Her holder en på med det amerikanske eventyret om snille og slemme fundamentalister. ISIL er en utbrytergruppe fra NUSRA/QAIDA. Det er ingen forskjell i opptreden mellom disse og heller ikke mellom et titall andre wahhabi fundamentalistiske grupper i Syria. "Drep og bli drept" anbefales i Koranen.

Historieomskrivningen vil nå i de nærmeste månedene gå slik: USA har alltid vært passiv og interessert seg for snille muslimer i Syria. USA har aldri samarbeidet med noen om å skipe inn titusen globale muslimer fra 60 land til Syria.

Nei, dette er det de slemme allierte til USA,SaudiArabia,Kuwait,Qatar og Tyrkia som har drevet med bak USAs rygg.

USA vil alltid det gode og kjemper for demokrati og frihet. Overalt.

I Norge skal det bare herske en virkelighetsoppfatning.

Vi har med andre ord mye nytt å se fram til i media.

Fortsettelse følger.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt