Verdidebatt

Edvard Hoem: enestående hykleri

Når man er ansatt i Klassekampen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Etter at han var ferdig med sin Bjørnsonbiografi,fikk Edvard Hoem seg en jobb som eksklusiv skribent i statsorganet Klassekampen. Her skriver han da hver uke artikler av høyst varierende kvalitet, men med en smertefull akilleshæl: Hoems idealistiske bjørnsonisme fører han jevnlig ut i tradisjonell norsk naivisme av det mest komiske slag. Vangsgutetradisjonen.

Bare det blir skikk på dei religiøse muslimske leiarane og det blir nok norskisme på skulane,så vil det meste ordna seg. Det er gjennomgangstemaet.

Men idag tar han et oppsiktsvekkende kvantesprang i Klassekampen og jeg må sitere disse oppsiktsvekkende og historiske setningene:

"Islamismen er ikkje og kan aldri bli ei frigjeringskraft,ikkje for dei fattige,ikkje for kvinnene. Den foraktar demokratiet og prøver å finne løysningar på dagens politiske problem i eldgamle heilage skrifter.

Den dagen desse kreftene får samfunnsmakta i eitt land,slik dei prøver å få til i Irak og Syria,trugar det oss alle,og det trugar verdsfreden." (Klassekampen 14 juni 2014)

Hør lesere: det du leser her er 180 grader motsatt av det Klassekampen har forfektet helt siden Khomeinirevolusjonen i Iran 1979, helt siden de fant ut av islamistene i Afghanistan var en "frigjøringsbevegelse", helt siden Muslim Brotherhood-bevegelsen ble framstilt som parlamentarisk og demokratisk, helt siden islamistene i Syria ble "Spaniakjempere."

Men den Klassekamp- ansatte Edvard Hoem klarer det mesterstykke å skrive om denne problematikken uten i en eneste setning å nevne at Klassekampen helt fra 1979 -"Dei andre sitt opprør"(Utvik)- har vært HOVEDORGANET FOR ISLAMISME I NORGE!

Det er ikke det at dette er viktig,men jeg har sikkert fått hundre artikler i retur fra avisas debattredaksjon på dette temaet, da jeg helt fra  massakren av sosialister i Iran i 1982, har skrevet nøyaktig det samme som Hoem gjør idag. Ikke nok med det: de politisk korrekte der bedrev systematisk brunskvetting om noe skulle havne på trykk.

Hvor har da Hoem vært siden Khomeini og Afghan-fundamentalistene skar halsen over på enhver ideologisk motstander? Hvor var han da avisa på lederplass ga støtte til Jihadist "opprørene" i Syria?  Det er tre år siden omtrent. "Spaniakjemperne."

Nå er det jo digging av Jonas Gahr Støre hver dag i det islamistiske statsorganet. Støre skrev i New York pressen at med dialog så det lyst ut med Muslim Brotherhoods bevegelsens vandring til parlamentarisme/demokrati. Fullstendig uinteressert i at MBs strategidokumenter på den tida, bare handlet om Sharia. Men Støre sa i en tale til den amerikanske ambassadøren, at Norge skulle utfylle USAs politikk. Og det var det både han og Klassekampen gjorde med omfavnelsen av Muslim Brotherhood.

Nå kan jo Edvard den gode si til  alt dette at arbeidet med Bjørnsonbiografien tok så mye oppmerksomhet at han fikk ikke tid og krefter til å interessere seg for hva som foregikk av norsk islamiseringspolitikk, men han burde i det minste forstå dette:

Når han hver eneste uke kan okke seg over tilstandene i Norge, om den islamistiske fundamentalismens frammarsj i verden,bør han snart berøre at Norges "venstreside" har vært en viktig og mektig faktor for dens utbredelse. Erik Fosse/Mads Gilbert fikk jo St.Olav for sine innsatser for Hamas på Gaza.

Om nå Edvard Hoem overhodet ikke tar for seg temaet Klassekampen og "venstresidas" vannbæring for islamsk fundamentalisme gjennom 35 år, må en reise spørsmålet om ikke Hoem er en formidabel hykler som holder seg med en selektiv virkelighetsoppfatning.

Han er jo ansatt i en avis for islamisme.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt