Verdidebatt

Er jeg for hard?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Da jeg var nyfrelst, så overhørte jeg Ulf Ekmans tale ”få slutt på frafallet og dens konsekvenser” (1988, sommerkonferanse). Ulf Ekman gikk i rette med liberalteologenes dobbeltmoral og sa bla ”de (liberalteologene) hopper til sengs med kvinner som kaninene på Gotland, de har ingenting å lære meg eller å fortelle meg hva jeg skal gjøre”. På slutten av møtet, så gråt Ulf Ekman. Han sa ”folk kommer til meg og sier jeg er for hard”. Så jeg gikk til Jesus og spurte ”er jeg for hard? Jesus svarte ”Du er ikke hard nok. Tenk på Meg når jeg refset fariseerne eller på Johannes døperen” (sitert etter hukommelsen).

Vi husker Jesus for kjærlighet, mildhet og for å forstå andre mennesker, spesielt de som er i nød. Men vi forstår Jesus sjelden for det hva Han var når Han kom til templet med ild i øynene og en pisk i hånden. Han drev ut selgerene og deres dyr ved templet og veltet vekslernes bord. Skriften sier ”Ta dette bort herfra! Gjør ikke min Fars hus til en handelsbod” og ”Men hans disipler kom i hu at det er skrevet: Nidkjærhet for ditt hus skal fortære meg” Johannes 2

Johannes døperen var ikke snauere i sin tjenste: "Men da han så mange av faeriseerne og sadduseerne kom til hans dåp, sa han til dem: Ormeyngel! Hvem lærte dere å fly fra den kommende vrede? Bær derfor frukt som er omvendelsen verdig, og tro ikke at dere kan si ved dere selv: Vi har Abraham til far! For jeg sier dere at Gud kan oppvekke Abrahams barn av disse stener. Øksen ligger allerede ved roten av trærne; derfor blir hvert tre som ikke bærer god frukt, hugget ned og kastet på ilden”. Matteus 7

Vi sier at evangeliet er de gode nyheter, og dette over er en del av det. Vi kommer ikke unna Guds vrede over synden når vi snakker om evangeliet. Hvorfor tror du at det heter ”kristen-dom”?

Bibelen sier klart ”ved din hardhet og dit ubotferdige hjerte opphoper du deg vrede på vredens dag, den dag da Guds rettferdige dom åpenbares, Han som skal betale enher etter hans gjerninger”. (Romerbrevet 2). Og ”Og jeg så tronger, og de satte seg på dem, og det blev gitt dem makt til å holde dom” Åpenbaringen 20. Så da vi har lært å frykte Gud, så vet vi at enhvert enkeltindivid (inkludert meg selv) som har blitt født på denne jorden, skal innenfor Guds domstol og avlegge regnskap for sitt liv, enten det er godt eller ondt.

David Wilkerson sa i en tale at ”han savnet Johannes døperen tjenester”, folk som talte Guds sannheter kompromissløst.

Så ble da disse menneskene/Guds sønn behandlet godt for sin Gudfryktighet? Vel, det står sånn ”Da ble de helt fra seg av raseri og begynte å snakke sammen om hva de skulle gjøre med Jesus”. Fordi han helbredet på Sabbaten dvs en helligdag. Johannes døperen må nok ha ”missforstått” hva bibelen lærer i Romerne 13 om å underordne seg myndighetene (satt litt på spissen, ettersom Romerbrevet enda ikke var skrevet), ved å refse kongen for hans umoral. Og det kostet han også hodet.

Så let ikke etter bløte ”gode” ord om det ikke finnes salt (dvs kraft) i dem. Smisk og positiv tale kan være andre ord for å bøye rettferdighet. Og Gud er rettferdighet og dømmer alltid rettferdighet i enhver sak. Og Han er jorden dommer, enten vi liker det eller ikke.

Det står sånn i Ordspråksboken ” Åpenlys irettesettetelse er bedre enn kjærlighet som holdes skjult.” Ords 27:5 og ” Mange mennesker roper høyt, hver om sin kjærlighet; men hvem finner vel en trofast mann?” Ords 20:6.

Og de menneskene jeg har møtt som viser kjærlighet, er gjerne de som prater minst om det, men viser det heller i gjerning. Guds kjærlighet driver oss til omvendelse, for at vi kan ta del av Hans hellighet.  Og Hans kjærlighet kan til tider være tøff, men bare for vårt eget beste.

Guds kjærlighet ble bevist da Faderen sendte sin sønn til korset, ikke det at Han satt i himmelen og syntes synd på oss. Gud elsket oss mens vi enda var syndere, dvs fiender av Ham. Bør vi ikke da også elske og ære Ham for den Han er, ikke for det vi ønsker at Han burde være?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt