Verdidebatt

Ja, jeg kommer snart (brått).

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette er Jesus siste ord i Guds Ord, Åpenbaringen 22:20. Ordet snart kan også oversettes med brått. Å komme brått passer også med ordet i Matt 24:42-43 og 2 Pet 3:10, hvor Herren vill komme “som en tyv om natten”.

I snart 2000 år har menigheten ventet på Jesu 2 komme. Og spørsmålet som Jesus fikk før sin himmelferd var: "Herre, vil Du på den tiden gjenopprette riket for Israel?" Svaret var "Det er ikke deres sak å kjenne tider eller stunder som Faderen har underlagt sin egen myndighet…"

Og kjernen i spørsmålet var opprettelsen av riket for Israel. Og Israel er midtpunktet for stort sett alle/eller alle fremtidige profetier.

Jesus sier i Lukas 21:20-22 "Men når dere ser Jerusalem omringet av krigshærer, da skal dere vite at dens ødeleggelse er nær. Da må de som er i Judea, flykte til fjellene, de som er midt inne i byen, må dra ut, og de som er ute på landet, må ikke dra inn i byen. For dette er straffens dager, når alt det som står skrevet, skal bli oppfylt."

Da Jerusalem første gang ble omringet, så forsto de kristne tiden. Romerhæren trakk seg tilbake, og de kristne (over 60.000) forlot Jerusalem. Da romerhæren kom tilbake, startet ødeleggelsen, for at alt som var profetert skulle bli oppfylt. Men alle, eller i alle fall de fleste kristne, var ikke latt tilbake.

Jesus sier videre i Lukas 21:24 "De (min mrk.:Israelittene) skal falle for sverdets egg og bli bortført som fanger til alle folkeslag. Og Jerusalem skal være nedtrampet av hedningefolk inntil hedningefolkenes tider er oppfylt."

Hedninger er alle som ikke er Israelitter. Og sånn sett har mange folkeslag og mange nasjoner styrt over Israel og Jerusalem inntil 1948 og 1967. Jesus gjenkomst, eller det vi også kaller bortrykkelsen, kan ikke oppfylles uten at Israelittene er tilbake til sitt eget land og styrer over sin egen nasjon. Ved Israels opprettelse startet også Guds endetidsklokke igjen til den dagen Han igjen vill sette sine føtter på Oljeberget iflg Sakarja 14:4 og Ap.gj. 1:9-12

Den første menigheten ventet på Jesu gjenkomst, uten å helt å vite tidene. Eva til Adam fikk en profeti om Messias (1 Mos 3:15) og gikk i en forventning at den første sønnen var oppfyllelsen av den, 1 Mos 4:1. Men fra den første profetien gikk ut, til den ble oppfylt, gikk det ca 4000 år, eller 4 dager i Guds øyne. Gud ser annerledes på tidene enn hva vi gjør det. Men alt blir oppfylt i sin tid.

Men også flere av våre kirkefedre hadde den oppfattning at Guds tidstabell innholdt 6000 år, eller skal man si 6 dager, for så å få 1000 år med fred, eller 1 dag med sabbat (Gud skapte på 6 dager og hvilte på den syvende).

Disse 6000 årene ligger nå inne, enten pluss eller minus, siden Adam ble skapt.

Uansett, Gud ville ikke sette av tid så vi visste , men ønsket at vi skulle se tegnene i tiden, for å forstå når Hans gjenkomst var. Menighetens oppgave var å fylle himmelen med sjeler, mens Jerusalem er Kongens by, der Messias skal styre i 1000 år. Vår Messias er også jøde født ut av Juda.

Vi er inn i ett nytt år, og profetisk så tror jeg at vi nærmer oss slutten på slutten. Jeg tror at det blir flere og verre værkatastrofer (og jeg er ikke av den oppfattning at utslipp alene er med på å påvirke naturen), større kriger, mer frykt og mer uro. (selv mange vitenskapsmenn gir fremtiden dårlige utsikter) og siste store innhøstning. Jeg tror at Gud vill sende en siste vekkelse for å høste inn de siste sjeler jmfr med Åp 14:14 -.

At ting går langsomt, er fordi Gud av nåde utsetter tidene (2 Pet 3:9+12) for at flest mulig kan bli frelst. Men Han ønsker at de kristne ikke mister motet og at Han kommer til å oppfylle også de siste profetiske ordene ganske snart. Vi må ikke miste motet eller troen, men heller forberede oss på vår opprinnelige oppgave: Å forkynne evangeliet til alle nasjoner (Matt 28 og Mark 16). Det er derfor vi er her, og verden trenger å høre at syndene er utslettet på korset, om man tar imot. Uansett hva man har gjort eller vill gjøre, så finnes det ingen synd som ikke er forsont på Korset. Bekjenner man Jesus som Herre, så er man født på ny, om man mener det av oppriktig hjerte.

Peter sier "Først av alt skal dere vite at i de siste dager skal spottere stå fram. De skal gå fram etter sine egne lyster og si: "Hvor er løftet om Hans gjenkomst? For fra den tid fedrene sovnet inn, fortsetter alle ting som de var fra skapelsens begynnelse av." 2 Pet 3:3-4

Og Peter sier også "Men Herrens dag skal komme som en tyv om natten. Da skal himlene forgå med et kraftig brak, og elementene skal oppløses av brennende hete. Både jorden og alle menneskeverk som er bygd opp på den, skal bli brent opp." 2 Pet 3:10

Og "Siden dere, min kjære, altså vet dette på forhånd, så være på vakt så ikke dere også blir ledet bort ved de ugudeliges villfarelse og faller bort fra deres egen faste stand. Men voks i nåde og kjennskap til vår Herre og Frelser Jesus Kristus! Ham tilhører æren både nå og til evighetens dag! Amen" " Pet 3:17-18

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt