Verdidebatt

Hvor ble det av Gud?

Kristne blir i stadig større grad tvunget av samfunnet til å tenke i sekulære baner i moralske spørsmål.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Guds ord er ikke godt nok lenger. Alt skal begrunnes i menneskelig logikk og vitenskap. Selv om vi er kommet svært kort er det de beste kriteriene vi har, sies det.

Det er derfor kirken er i ferd med å råtne innenfra. Guds ord forsvinner til fordel for menneskelig logikk og vitenskap. Alt skal begrunnes "fornuftig". Guds ord gjelder ikke lenger. Det er ikke lenger en rettesnor.

Når vi bruker vår skrøpelige menneskelige logikk virker det fornuftig i første omgang men vi ser ikke hvor galt det bærer avsted. Vi har i mange år svelget argumentet om at hva mennesker gjør med hverandre er opp til dem, så lenge det er frivillig. Dette har ikke noen andre noe med. Dette argumentet har vært brukt i homofilidebatten i alle år. Det virker jo tilforlatelig men hvor fører det hen?

Det ser vi jo nå. Det kan brukes som argument for flerkoneri. Det kan brukes som argument for vennesex som vi kunne lese om i Vårt Land i dag. Det kan brukes som argument for mange former for sex som tradisjonelt har blitt fordømt. Det bærer galt av sted fordi vi bruker sekulære kriterier for moral.

Kristne blir i stadig større grad tvunget til å forsvare sine standpunkter ut fra sekulære kriterier. Det er ikke alltid så lett. I stedet burde vi være ærligere og tøffere og si: Gud har sagt, eller det står skrevet. Det var det Jesus sa da han ble fristet av djevelen.

I dag ser vi hvordan biskoper og prester begrunner sine standpunkter sekulært og havner på ville veier. Hvor er det blitt av Gud og Guds autoritet?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt