Verdidebatt

Menighet III – angrepene mot troen

Dette er da del 3 av 5.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har undervist litt om menighet og vill da også ta med angrepene mot den kristne troen.

Jesus kom med sterke formaninger i forkynnelsen om endetiden, og for å forstå det rett, endetiden er alle de 2000 årene som har vært siden Jesu  Oppstandelse, ettersom disse årene er som 2 dager i Guds øyne. Advarslene er selvfølgelig rettet mot en bestemt periode like før Jesus kommer igjen, men samtidig også for alle kristne i alle tider.

En av de tingene som Jesus advarte til de utvalgte kristne (utvalgte tror jeg er rett og slett de som kommer frem til evigheten, som ikke bommer på målet underveis) var ” «Pass på at ikke noen fører dere vill!  For mange skal komme i mitt navn og si: ‘Jeg er Messias!’ Og de skal villede mange.” Matteus 24.

”Jeg er Messias” kan også sies på denne måten ”Jeg er den salvede”. Og dessverre, så har jeg hørt noen kristne predikanter som har nettopp sagt noe lignende og kristne som tror de nettopp har såpass stor salvelse (Salvelse betyr Guds nærvære, Guds olje) at de nesten er uangripelige mot denne verdens krefter og fristelser. Overmot kan straffe seg i lengden.

Jesus går videre og sier ” For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for om mulig å føre selv de utvalgte vill.” Matteus 24:24. Eneste måten å forstå hva som er falskt, er først å forstå det som er ekte. Selv som nyfrelst kan man avsløre det, om man lytter til sitt indre vitnesbyrd. Herren vil vitne i ditt indre om hva som er rett og hva som er feil. Å våke betyr at man uansett pris, så holder man sin ånd/sjel ren så man kan bedømme til enhver tid situasjonen i sitt eget liv og rundt en. Man leser Guds Ord og forstår tidene man lever i. Det omhandler ikke å vite alt, men å forstå hva Faderen gjør nå, og hva som skjer rundt deg.

For å forstå falske messiaser og falske profeter så må man lese hva Paulus sier i sin avskjedstale til Efeserne i Apostlenes gjerninger 20:26-31 " Så gi da akt på dere selv, og på hele den hjord som den Hellige Ånd satte dere til tilsynsmenn i, for å vokte Guds menighet, som han vant seg ved sitt eget blod!  Jeg vet at etter min bortgang skal det komme glupende ulver inn blant dere, som ikke skåner hjorden;  ja, blant dere selv skal det fremstå menn som fører forvendt tale for å lokke disiplene etter sig.  Våk derfor,…."

Her kommer vi inn på hva Jesus advarer imot. Falske profeter kan gjerne være brødre og søstre som har vandret med Herren ett stykke, kanskje de har vært veldig salvet til å be for syke, kaste ut onde ånder, gjøre gode gjerninger, vært trofaste i menigheten. Men ved en anledning så hengir de seg til synd på en eller annen måte ved opprør eller avgudsdyrkelse (ofte kan dette være en langsom prosess). De fortsetter å gjøre Jesu gjerninger med tegn og under. Fordi Herren angrer ikke sine nådegave og kallelse, kan de fortsatt gjøre gjerninger i Jesu navn. Men du vill merke at det de sier, ikke lengre alltid samstemmer med Guds Ord hovedsannheter. Det begynner lett, så tar det bedre tak, og når man da venner seg til dem nye kurs, så blir også de som har behag i dette menneskenes ord vill da ta del i dennes nye kurs. Om det ikke stemmer med Guds Ords dype sannheter (grunnvollene) så kan det lett bli frafall.

Man skiller ikke ut lenger det som blir servert (man er ukritisk), fordi man kanskje mer har blitt avhengig av systemet og at predikanten ”har jo alltid vært en Guds mann”. Man har glemt formaningen; ” Pass på hva dere hører! For i samme mål som dere selv måler opp med, skal det også måles opp til dere, og enda mer skal gis dere. ” Mark 4:24.

Meningen er ikke å gå rundt å være redd for alt og alle, men å ha en indre trygghet i Herren som gjør at du alltid kan skille. Troen handler om å vokse videre inn i nye ting Herren vill lære oss og føre oss inn i. Kan anbefalle å lese boken Pilgrims vandring med Bunyon, en klassiker som omhandler mye av det å være en kristen.

Del I http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat13/thread455045/

Del II http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat13/thread455233/

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt